LiveBiz
Femeia adoptă un câine pe care nimeni nu-l dorea şi este surprinsă de inteligenţa acestuia

Femeia adoptă un câine pe care nimeni nu-l dorea şi este surprinsă de inteligenţa acestuia

LiveBiz » Animale » Femeia adoptă un câine pe care nimeni nu-l dorea şi este surprinsă de inteligenţa acestuia

Viaţa animalelor din adăposturi este dificilă, mai ales când sunt pui şi trebuie să rămână perioade lungi de timp în aceste locuri. Multe animale ajung în casele de plasament unde şederea lor nu este de lungă durată şi apoi, din păcate, trebuie să se întoarcă la adăpost.

Când un căţeluş este mutat dintr-un loc în altul, este dificil ca oamenii să-l adopte pentru că mulţi nu văd adevărata lor esenţă. La fel s-a întâmplat şi cu protagonistul acestei poveşti, care a trecut prin multe case temporare fără ca nimeni să-şi dorească să-l adopte.

Din fericire pentru acest prieten blănos, în cele din urmă cineva a văzut adevărata sa valoare şi a decis să-l ia acasă. Leonora Azaldua a fost cea care a văzut potenţialul lui Penny. Când Leonora l-a adoptat ​​pe micul Penny, bietul patruped trecuse deja prin multe încercări.

Pentru că a fost nevoit să locuiască în mai multe case cu familii diferite, Penny nu ştia cum să socializeze cu Leonora. Proprietarii anteriori ai acestui căţeluş nu se jucau cu el, aşa că micuţul nostru prieten a trebuit să înveţe să se joace singur. Totuşi, acest lucru nu putea să se repete şi în cazul Leonorei, care era dispusă să îi ofere toată dragostea de care avea nevoie.

Odată ce Penny a ajuns în noua lui casă, nu a durat mult până când cei doi să înveţe cum să se înţeleagă. Leonora şi-a dat seama repede cât de inteligent era Penny şi a văzut strălucirea specială din ochii acestui patruped.

A fost nevoie de numai câteva minute pentru ca isteţul Penny să înveţe să ducă la îndeplinire comanda „Şezi”. Femeii nu-i venea să creadă cât de repede ajunsese căţelul să stăpânească perfect acest truc. Când Leonora a văzut întregul potenţial al lui Penny, a început să-i predea noi şi noi trucuri.

Trucuri pe care Penny şi le-a însuşit şi le-a perfecţionat foarte uşor; la doar 8 luni, micul Penny este foarte ascultător şi de o isteţime ieşită din comun. A reuşit să perfecţioneze tot ceea ce învăţase de la Leonora.

Văzând abilităţile deosebite de învăţare ale lui Penny, Leonora a decis să pună o presiune asupra lui pentru a vedea cât de bine reuşeşte să depăşească anumite provocări mentale. Aşadar, a cumpărat câteva jucării pentru a-i pune la încercare abilităţile câinelui său inteligent.

Totul a decurs exact aşa cum se aştepta Leonora. Datorită jocurilor, Penny a învăţat să identifice forme şi culori şi spre surprinderea Leonorei, isteţul Penny a învăţat chiar să-şi scrie numele.

 

Leonora continuă să pună la încercare inteligenţa şi abilităţile lui Penny, ştiind că patrupedul are mult mai multe de oferit. Stăpâna lui Penny a văzut la acest câine ceva ce mulţi nu au observat şi este o bucurie imensă că încă mai există astfel de oameni.

Dacă n-ar fi fost Leonora, abilităţile lui Penny cu siguranţă s-ar fi irosit. Cu toţii merităm şansa de a arăta ce putem face!

 

Ţi-a plăcut acest articol?