LiveBiz
Această fetiţă de 11 ani a scăpat de un răpitor datorită unui cuvânt de siguranţă creat de mama ei

Această fetiţă de 11 ani a scăpat de un răpitor datorită unui cuvânt de siguranţă creat de mama ei

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Această fetiţă de 11 ani a scăpat de un răpitor datorită unui cuvânt de siguranţă creat de mama ei

Fiecare părinte, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu această stare de teamă atunci când copiii lor devin îndeajuns de mari pentru a avea o oarecare autonomie, dar încă nu sunt suficient de experimentaţi pentru a se proteja de rău.

Copiii merg la şcoală şi se întorc singuri acasă, petrec timp cu prietenii şi, în aceste circumstanţe, se poate întâmpla oricând să fie abordaţi de străini cu intenţii rele. Iată cu ce idee a venit o mamă americană, împreună cu fiica ei, pentru că amândouă să poată dormi liniştite.

imagine: Good Morning America / YouTube

Protagonista poveştii este Madison James, o fetiţă de 11 ani, a cărei mamă, Brenda, a învăţat-o mai demult un „cod de siguranţă” pe care doar membrii familiei îl pot recunoaşte, sau cel puţin cineva căruia i se acordă temporar împuternicirea în locul unui membru al familiei.

Este o metodă adoptată ca măsură de precauţie şi, pentru a fi sinceră, Brenda însăşi nu ar fi crezut niciodată că ar putea apărea o situaţie în care fiica ei să fie nevoită să apeleze la acest lucru. Cu toate acestea, în ciuda tuturor previziunilor, acea zi a venit.

Madison se îndrepta spre casa ei după şcoală când un necunoscut într-un SUV s-a apropiat de ea şi, acoperindu-i faţa, i-a spus că fraţii ei au avut un accident şi că a venit să o ia pentru a o duce la locul cu pricina.

Fata şi-a dat imediat seama că ceva nu este în regulă, aşa că l-a întrebat pe bărbat care este „cuvântul de siguranţă” al familiei. Străinul a rămas uimit, neştiind răspunsul; aşa că a renunţat şi s-a îndepărtat. Drept urmare, Madison a fugit acasă să-i spună bunicii sale ce s-a întâmplat, iar aceasta din urmă a sesizat imediat poliţia.

imagine: Good Morning America / YouTube

Episodul a avut un ecou uriaş în toată lumea, fiind distribuit şi apreciat de toţi cei care au aflat despre caz, dar şi pentru curajul copilului şi iniţiativa strălucită a unei mame prudente. A oferi copiilor tăi un cuvânt secret poate fi o modalitate excelentă de a-i proteja de persoanele rău intenţionate.

Copiii sunt conştienţi de faptul că, în anumite situaţii de urgenţă, poate fi necesar ajutorul venit din partea cuiva pe care nu-l cunosc, dar faptul că ştiu codul de siguranţă este o garanţie a încrederii. Aceasta este o idee simplă, dar foarte eficientă, care în unele cazuri poate chiar salva vieţi.

Ţi-a plăcut acest articol?