LiveBiz
După un accident de maşină, fetiţa urcă peretele abrupt al unei râpe şi salvează viaţa familiei sale

După un accident de maşină, fetiţa urcă peretele abrupt al unei râpe şi salvează viaţa familiei sale

LiveBiz » Poveşti de viaţă » După un accident de maşină, fetiţa urcă peretele abrupt al unei râpe şi salvează viaţa familiei sale

Când Angela Shymanski şi cei doi copii ai săi aflaţi pe bancheta din spate a maşinii au părăsit carosabilul, familia se afla într-o situaţie care le punea în mod clar vieţile în pericol.

Întorcându-se dintr-o vacanţă în familie, Angela şi copiii ei, Lexi şi Peter, erau în drum spre casă, când femeia a adormit la volan.

Angela a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o râpă de doisprezece metri adâncime în zona Munţilor Stâncoşi Canadieni.

Lexi, în vârstă de cinci ani, a fost ţinută în loc doar de hamul ei cu prindere în cinci puncte. Era în joc viaţa mamei ei, care era încă conştientă, dar cu dureri mari de spate, câteva coaste rupte şi răni interne.

Fratele lui Lexi, în vârstă de zece săptămâni, a suferit o accidentare la cap şi sângera.

În acel moment, micuţa Lexi nu numai că a reuşit să se elibereze din hamul de siguranţă cu prindere în cinci puncte, dar a şi urcat desculţă peretele abrupt al râpei pentru a atrage atenţia şoferilor care treceau.

„S-a eliberat cumva – datorită adrenalinei sau stării sale de spirit din acel moment – şi a urcat râpa desculţă”, a declarat Angela pentru ziarul britanic Metro.

Fetiţa a reuşit să ajungă înapoi pe şosea exact când Loni şi Jeremiah Jirik treceau cu maşina. Cuplului nu îi venea să creadă ce vede.

Micuţa Lexi a făcut semn cu mâna către maşinile care treceau prin zonă cerând ajutor. Nu a durat multă până când mai mulţi şoferi au oprit, vrând să o ajute pe cea mică.

„Când adulţii, paramedicii şi pompierii spun că a făcut ceea ce trebuia, ştiu că este de necrezut că a făcut totul desculţă”, a spus mama Angela despre momentul în care fetiţa ei a cerut ajutorul.

Salvatorii au ajuns la familie la timp. Inima Angelei încetase să mai bată şi trebuia resuscitată. Medicii au descoperit ulterior că inima Angelei Shymanski s-a blocat din cauza unei afecţiuni cardiace nedetectate despre care nimeni nu ştia.

Familia a fost transportată la spitalul din Edmonton cu un avion-ambulanţă şi a primit îngrijiri medicale acolo.

Fratele mai mic al lui Lexi a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, iar mama lor a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o fractură deschisă şi mai multe leziuni interne. Lexi a suferit doar răni uşoare pe care se pare că le-a ignorat pentru a-şi salva familia.

Micul Peter nu a ajuns la spital decât mai târziu; paramedicii nu s-au grăbit în cazul lui pentru că au crezut că este bine. Din păcate, nu a fost deloc aşa.

Medicii au descoperit ulterior că Peter suferise un traumatism cerebral, aşa că băieţelul a suferit o operaţie pentru a elibera presiunea la nivelul creierului.

„Peter s-a însănătoşit datorită medicilor pediatri, neurologilor şi terapiilor disponibile care i-au oferit cele mai bune şanse de recuperare”, a declarat Angela pentru publicaţia „The Prince George Citizen”.

Lexi a primit o medalie de la Royal Canadian Humane Association, o recunoaştere rezervată persoanelor care se disting prin acte de vitejie exemplare, mai ales în vremuri de adversitate.

Lexi şi-a primit medalia îmbrăcată în rochie de prinţesa şi a primit aplauze la scena deschisă din partea celor prezenţi.

„Există ceva special la Lexi că a reuşit să ducă la bun sfârşit această ispravă”, a spus Angela.

Ce a făcut Lexi este uimitor. Când avea doar cinci ani, a făcut ceva ce majoritatea adulţilor nu ar fi putut. Ea este cu adevărat o fetiţă remarcabilă.

Ţi-a plăcut acest articol?