LiveBiz
Una dintre gemene abia mai respira. Asistenta o mută lângă sora ei, iar rezultatul a impresionat o lume întreagă

Una dintre gemene abia mai respira. Asistenta o mută lângă sora ei, iar rezultatul a impresionat o lume întreagă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Una dintre gemene abia mai respira. Asistenta o mută lângă sora ei, iar rezultatul a impresionat o lume întreagă

Am auzit cu toţii despre puterea magică a iubirii în povestiri precum Harry Potter, unde dragostea lui Lily pentru fiul ei, Harry, a fost atât de puternică încât a reuşit să-şi salveze viaţa şi să-l învingă pe cel mai puternic vrăjitor al secolului.

Dar, aparent, puterea iubirii nu este prezentă doar în poveşti. Iubirea şi afecţiunea umană sunt de fapt folosite în spitalele din Statele Unite şi au salvat viaţa unui copil născut înainte de termen în anul 1995.

Kyrie şi Brielle sunt numele unor fetiţe gemene care s-au născut prematur şi care cântăreau la naştere mai puţin de 2 kilograme fiecare. Când au ajuns la vârsta de trei săptămâni, sănătatea lui Brielle se deteriora văzând cu ochii.

„Asistentele medicale din NICU (Secţia de Terapie Intensivă Neonatologie) au fost deosebit de sincere şi mi-au spus că lucrurile se prezintă bine în momentul de faţă, dar următoarele 42-78 de ore ar putea răsturna situaţia”, a declarat Paul Jackson, tatăl gemenelor, pentru CNN în 2013.

Chris Christo

În momentul în care gemenele au ajuns la vârsta de 3 săptămâni, Brielle se străduia din greu să respire, nivelul oxigenului din organism atinsese pragul critic, pulsul scăzuse, iar micuţa începuse să se învineţească.

Atunci, asistenta Gayle Kasparaian, a cerut acordul părinţilor pentru a încerca ceva care nu mai fusese făcut vreodată.

Ceva care avea să schimbe istoria medicinii din Statele Unite. Ea a decis să o pună pe Kyrie, fetiţa mai puternică, în acelaşi incubator cu Brielle şi să iniţieze contactul piele-pe-piele, de asemenea cunoscut sub numele de „Kangaroo Mother Care”, despre care se ştia că este eficient în afara SUA.

Akron Children’s Hospital

În câteva secunde, Kyrie și-a aşezat brațul său mic peste sora ei, lucru ce a fost denumit de presa de la acea vreme „The rescuing hug” („Îmbrăţişarea salvatoare”). Semnele vitale ale Briellei și respirația aproape instantaneu s-au stabilizat.

“Când am pus-o pe Kyrie langa  sora ei, s-a intamplat ceva uimitor”, a declarat Kasparian pentru telegram.com. “S-a liniștit imediat. Baiatile inimii s-au stabilizat si culoarea ei s-a schimbat. “

Înainte de acest moment, gemenii şi tripleţii erau amplasaţi separat de teama unor posibile infecţii, dar experienţa lui Kyrie şi Brielle a fost considerată a fi una „istorică” şi a schimbat această politică.

telegram.com

Nu numai că sora ei geamănă aproape a readus-o la viaţă pe Brielle, dar din această întâmplare au învăţat şi doctorii despre uimitoarele puteri vindecătoare ale atingerii bebeluşilor de la cea mai fragedă vârstă.

Între timp gemenele au crescut, iar acum sunt două tinere perfect sănătoase şi normale, mai unite ca niciodată, completându-se reciproc şi împărtăşind aceleaşi gânduri.

Puteţi afla mai multe despre povestea lor incredibilă în videoclipul de mai jos.

Această îmbrăţişare a ţinut locul tuturor medicamentelor posibile în astfel de cazuri. Kyrie a simţit că sora ei are nevoie de toată dragostea pe care i-o poate oferi, iar acest lucru i-a salvat viaţa surorii ei.

O atingere care a făcut cât un miracol! Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?