LiveBiz
Îngrijitorul zoo este grav bolnav, iar această girafă îl întâmpină pentru ultima dată cu un „sărut”

Îngrijitorul zoo este grav bolnav, iar această girafă îl întâmpină pentru ultima dată cu un „sărut”

LiveBiz » Animale » Îngrijitorul zoo este grav bolnav, iar această girafă îl întâmpină pentru ultima dată cu un „sărut”

Conexiunile pe care le stabilim cu animalele depăşesc cu mult imaginaţia noastră. Nu sunt „doar animale”, sunt fiinţe vii cu sentimente, care ne arată adesea afecţiunea pe care o au pentru noi prin gesturi neaşteptate.

Acest îngrijitor al grădinii zoologice Diergaarde Blijdorp din Rotterdam, Olanda, a avut o ultimă dorinţă înainte de a părăsi această lume: să-şi întâlnească încă o dată iubitele sale girafe, alături de care şi-a petrecut o bună parte din timp. O prietenie specială, dovedită de sărutul de adio pe care i-l dă una dintre girafe în ultimele sale momente din viaţă.

Youtube / Optrex

Mario, la cei 54 de ani ai săi, ajunsese la sfârşitul vieţii din cauza unui cancer inoperabil. Bărbatul şi-a exprimat ultima dorinţă de a-şi lua rămas bun de la iubitele sale girafe, pe care le îngrijise cu mult devotament şi dragoste de-a lungul anilor. Fundaţia Ambulance Wish a reuşit să îndeplinească ultima dorinţă a omului, transportându-l direct de pe patul de spital lângă adăpostul girafelor.

Mario a fost responsabil de curăţarea incintei de-a lungul carierei sale la Grădina Zoologică din Rotterdam şi a devenit un mare iubitor al acestor creaturi docile în timpul petrecut la grădina zoologică.

Youtube / Optrex

După cum se poate vedea în videoclip, una dintre girafe s-a apropiat de Mario pentru a-i oferi ceea ce pare să fie un ultim sărut de rămas bun. Deşi există păreri contradictorii cu privire la existenţa sentimentelor animalelor, cercetătorii au arătat în mod repetat exemple de empatie de la alte fiinţe vii. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bristol, de exemplu, cred că animalele au emoţii şi că acestea sunt fundamentale, deoarece ar putea juca un rol important atunci când există pericole sau alegeri de făcut.

Un moment impresionant ce a avut loc între Mario şi girafele sale – o scenă care demonstrează puterea legăturii care se poate stabili între o fiinţă umană şi un animal.

Ţi-a plăcut acest articol?