LiveBiz
O femeie de 72 de ani dă naştere unui băiat şi devine una dintre cele mai vârstnice mame din lume

O femeie de 72 de ani dă naştere unui băiat şi devine una dintre cele mai vârstnice mame din lume

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O femeie de 72 de ani dă naştere unui băiat şi devine una dintre cele mai vârstnice mame din lume

Dat fiind faptul că tratamentele de fertilitate devin din ce în ce mai eficiente şi mai accesibile, apar tot mai mulţi părinţi care până nu de mult îşi pierduseră speranţa de a avea un copil.

De exemplu, Daljinder Kaur, femeia din această poveste, a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 72 de ani.

Este cea mai în vârstă femeie care a devenit vreodată mamă. Tatăl, Mohinder Singh Kaur, are vârsta de 80 de ani.

Familia Kaur şi-a dorit mereu copii, dar pentru cea mai mare parte a vieţii lor, aceştia nu au putut să conceapă unul. Datorită ştiinţei medicale însă, în cele din urmă au devenit părinţii unui băieţel.

Barcroft TV / YouTube

Având un copil în ultima parte a vieţii poate părea un lucru crud. Pentru ca Daljinder să poată avea grijă de copil până la vârsta de 18 ani, aceasta va trebui să trăiască până la 90 de ani. O vârstă pe care majoritatea oamenilor nu o ating niciodată.

Şi chiar dacă o va face, este puţin probabil ca ea să fie fizic capabilă să mai facă faţă cerinţelor părinteşti.

Pornind de la aceste lucruri, totuşi, cum a putut familia Kaur beneficia de tratamentul FIV?

Barcroft TV / YouTube

Cuplul trăieşte în India şi de ani de zile a adresat petiţii Centrului Naţional de Fertilitate. Deşi clinica i-a refuzat în repetate rânduri, familia Kaur a insistat.

În cele din urmă, au convins institutul că Daljinder se încadrează în standardele de sănătate pentru a purta un copil. Când a început acest proces, Daljinder se apropia de 70 de ani. Ea încercat tratamente FIV timp de doi ani

Rezultatele testelor par să fi fost corecte, deoarece Daljinder a fost capabilă să dea naştere copilului în mod natural. A putut chiar să-l alăpteze în primele luni.

Barcroft TV / YouTube

În ciuda greutăţilor cu care se confruntă din pricina vârstei, familia Kaur este hotărâtă să-i ofere copilului, Armaan, o viaţă fericită.

„Noi intenţionăm să îi oferim tot ce este mai bun atunci când va creşte” – spune Mohinder Singh Kaur.

Cu toate acestea, la doar câteva luni după naşterea copilului, au apărut câteva obstacole în viaţa părinţilor Kaur.

Daljinder recunoaşte că sarcina i-a adus probleme medicale care pot avea efecte permanente. Acum are hipertensiune arterială, articulaţii slăbite şi oboseşte mult mai uşor.

Cuplul se luptă să se adapteze copilului, pe măsură ce acesta începe să meargă. În plus, Armaan este mai mic decât aţi copii de vârsta lui, ceea ce ar putea fi un efect secundar al sarcinii.

Barcroft TV / YouTube

La naştere, băieţelul a cântărit sub 1.8 kilograme, mult mai puţin decât greutatea medie de 3,2 kg.

Cu toate acestea, cei doi părinţi spun fără reţineri că indiferent de problemele lor de sănătate, ei nu regretă nici măcar o secundă că îl au pe Armaan.

„Oamenii întreabă ‘ce se va întâmpla cu copilul odată ce noi vom muri?’ Dar am credinţă deplină în Dumnezeu. Dumnezeu este omnipotent şi omniprezent. El va avea grijă de tot.” – mărturiseşte Mohinder Singh Kaur.

Barcroft TV / YouTube

Chiar dacă, în mod inevitabil, vârsta acestor părinţi nu le va permite să-şi vadă copilul copilul crescând până la maturitate, ei au încredere că cei apropiaţi îi vor ajuta şi oricare membru al familiei lor poate fi numit tutore pentru Armaan.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.