LiveBiz
Motanul care nu mieuna niciodată trezeşte întreaga familie pentru a-i salva cu câteva momente înainte să leşine

Motanul care nu mieuna niciodată trezeşte întreaga familie pentru a-i salva cu câteva momente înainte să leşine

LiveBiz » Animale » Motanul care nu mieuna niciodată trezeşte întreaga familie pentru a-i salva cu câteva momente înainte să leşine

Există unele pisici cărora le plac oamenii şi pur şi simplu nu au multe „de spus” în acest sens. Domnul Boo este unul dintre aceste animale de companie.

Familia Kecskes din Ohio l-a adoptat cu câţiva ani în urmă şi de atunci nu a fost auzit niciodată mieunând. Dacă vrea să spună ceva, scoate din când în când un mic scârţâit, dar cam atât.

Domnul Boo este un motan tăcut. „Nu a mieunat niciodată”, a declarat Ariana Kecskes pentru WKRC Local 12.

Acum putem spune că nu a mieunat până când şi-a dat seama că trebuie să facă ceva pentru a-şi alerta familia. Poate că doar îşi păstra mieunatul pentru a-l folosi atunci când a fost cu adevărat nevoie să o facă.

Într-o noapte de marţi, în timp ce familia dormea, moartea a început să dea târcoale casei lor. Este vorba despre monoxidul de carbon sau „ucigaşul tăcut” cum mai este cunoscut. Nu are miros, nu are gust şi nici nu poate fi auzit. Dar este prezent.

Cu siguranţă trebuie să fie ceva cu totul special în cazul motanului Boo, deoarece conform Vets-Now.com:

„La fel ca oamenii, pisicile nu îşi pot da seama de prezenţa monoxidului de carbon…”

Undeva apăruse o problemă.

Şi totuşi, domnul Boo nu numai că a simţit că ceva nu era în regulă, dar a şi acţionat. A început să miaune ca niciodată până atunci.

„Boo a mieunat atât de tare, încât a trezit pe toată lumea.” – a declarat David Kecskes, tatăl, pentru Fox19.

Alertarea familiei

Şi a făcut foarte bine că i-a trezit pe toţi, deoarece efectele gazului otrăvitor erau deja evidente.

David şi soţia lui au fost treziţi din somn de zgomotul pe care îl făcea domnul Boo şi tocmai la timp. Bărbatul a declarat pentru KTVU că, în timp ce părăseau dormitorul „… tocmai l-am văzut pe Boo căzând şi leşinând… Şi apoi Ariana a ieşit din camera ei şi a leşinat şi ea…”

Domnul Boo mieuna ca un nebun.

„S-a cam împiedicat pe hol şi a continuat să miaune. Părea că vrea să ne scoată din casă”, a spus el. „A leşinat de mai multe ori încercând să ne trezească pe toţi şi asta este pur şi simplu uimitor pentru că nu l-am auzit mieunând niciodată înainte. E ca şi cum ar fi aşteptat toată viaţa să facă acest gest eroic.”

A fost momentul în care David a început să-i scoată pe toţi din casă şi a sunat la numărul unic de urgenţe.

El şi fiul său au trebuit să o ducă pe Ariana afară din casă, apoi pe restul familiei şi pe domnul Boo.

În apelul său la 911, David a spus:

„Fiica mea a leşinat pe hol, fiul meu a leşinat pe veranda din spate şi pisica noastră a leşinat în cameră. Şi eu sunt ameţit şi soţia e ameţită.”

La faţa locului au ajuns curând echipaje de pompieri şi mai multe ambulanţe, iar întreaga familie a fost transportată la spital pentru evaluare.

Asistentul şefului departamentului de pompieri din Green Township a declarat pentru Fox19:

„Dacă această situaţie ar fi durat mai mult, rezultatul ar fi putut fi diferit.” El a adăugat: „ [Monoxidul de carbon] este incolor, inodor, nu are gust, deci este un ucigaş silenţios – dacă vreţi.”

Verificările ulterioare au dezvăluit că era vorba despre un cazan, parte din centrala termică, ce funcţiona defectuos. De asemenea, familia nu avea detectoare în casă – în afară de domnul Boo.

Motanul erou a fost premiat.

Şi curajosul motan Boo? În cazul lui povestea nu se termină aici.

Acest motan, dealtfel foarte liniştit, a leşinat de mai multe ori în timp ce mieuna suficient de tare pentru a trezi întreaga familie dintr-un somn adânc.

Colleen O’Brien, vicepreşedintele PETA, a considerat că această felină merită un premiu pe mărimea faptei sale.

„Domnul. Boo ştia că ceva nu era în regulă şi nu s-a liniştit până când nu şi-a alertat întreaga familie despre pericolul iminent în care se aflau. PETA recunoaşte meritele acestui motan curajos pentru că şi-a salvat familia şi a demonstrat cât de plină de satisfacţii poate fi adoptarea unui animal.”

Dl. Boo este mândru că a primit o diplomă înrămată, jucării pentru pisici, dar şi câteva delicii vegane. Familia îi este mai mult decât recunoscătoare, deoarece fără el poate că nu ar fi aflat niciodată despre pericolul care îi pândea.

Ţi-a plăcut acest articol?