LiveBiz
Soldatul decide să adopte câinele găsit în mijlocul zonei de război

Soldatul decide să adopte câinele găsit în mijlocul zonei de război

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Soldatul decide să adopte câinele găsit în mijlocul zonei de război

Craig Grossi, un soldat al marinei americane, se afla în misiune în Afganistan, când a găsit un câine abandonat într-un mic complex unde erau staţionate trupele sale.

De obicei, multora nu le pasă de câini, deoarece animale fără stăpân pot fi întâlnite la tot pasul în Afganistan, dar în cazul acestui patruped, ceva parcă îi spunea soldatului că ar trebui să se apropie de el.

Grossi şi-a ascultat instinctul, lucru care s-a dovedit ulterior a fi de bun augur. Pe măsură ce se îndrepta spre câine, acesta a început să dea bucuros din coadă şi a fost incredibil de fericit că cineva este în sfârşit atent cu el.

Bietul căţeluş era încins de la soare, înfometat şi acoperit de insecte.

Câinele l-a plăcut imediat pe Grossi şi a început să-l urmeze peste tot. Grossi s-a îndrăgostit de bietul animal şi a decis că nu-l poate lăsa acolo de unul singur. Aşa că l-a luat cu el în bază şi a făcut tot ce a putut pentru a transporta câinele acasă cu el, chiar dacă era în mijlocul unui conflict armat.

Dacă Grossi ar fi fost prins, ar fi putut avea probleme, însă dacă ar fi lăsat câinele singur, cu siguranţă nu i-ar fi dat nicio şansă.

Grossi a povestit că în prima lor săptămână acolo s-au aflat sub atac constant, de la mortiere la lansatoare de grenade.

Desigur, acesta nu a era locul potrivit pentru un câine nevinovat, iar Grossi a promis să-l scoată în siguranţă din acel coşmar.

Grossi şi-a ţinut promisiunea şi a reuşit să-şi transfere prietenul cu patru picioare în Statele Unite, pentru a fi alături de el!

El a decis să-l numească Fred şi chiar şi în ziua de astăzi cei doi sunt complet inseparabili.

În onoarea câinelui său, Grossi chiar a scris o carte despre experienţele prin care au trecut împreună, numită „Craig & Fred: A Marine, a Stray Dog, and How They Rescued Each Other (Craig & Fred: un soldat, un câine vagabond şi modul în care s-au salvat unul pe celălalt)”.

Pentru a urmări aventurile lui Grossi şi Fred, accesaţi pagina lor de Instagram.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia!

Ţi-a plăcut acest articol?