LiveBiz
Motociclistul observă un vultur accidentat pe autostradă şi lasă totul pentru a-i salva viaţa

Motociclistul observă un vultur accidentat pe autostradă şi lasă totul pentru a-i salva viaţa

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Motociclistul observă un vultur accidentat pe autostradă şi lasă totul pentru a-i salva viaţa

Pe data de 25 mai 2019, motociclistul Dandon Miller rula pe o autostradă din Pennsylvania, când a fost martorul unei scene înduioşătoare.

Miller a observat un vultur rănit, care se prăbuşise pe mijlocul şoselei şi se afla în imposibilitatea de a mai zbura.

Dandon Miller

Mai mulţi oameni s-au oprit, dar nimeni nu ştia cum să ajute vulturul aflat în impas.

„Am încetinit pentru a vedea de ce mai mulţi oameni erau opriţi şi am observat un vultur pe mijlocul şoselei”, a declarat Miller pentru The Dodo. „Una dintre persoanele prezente l-a înghiontit puţin ca să vadă dacă rămâne pe şosea sau poate să zboare. Vulturul şi-a deschis aripile, însă nu avea de gând să plece de acolo.”

Dandon Miller

Miller a sunat la numărul unic de urgenţe, iar operatoarea l-a îndrumat către „Tri-State Bird Research and Rescue”, un centru de tratament şi recuperare a păsărilor. Aceştia l-au asigurat pe Miller că vor veni, dar că va dura aproximativ 45 de minute până vor ajunge în acel loc.

Dandon Miller

Miller ştia că trebuie să scoată vulturul în afara autostrăzii, dar se temea că acesta o să-l rănească cu ghearele. Din fericire, peste tricou purta cămaşa favorită în carouri. Şi-a scos cămaşa, a înfăşurat vulturul cu ea şi l-a ridicat uşor. Pasărea s-a dovedit a fi destul de calmă în timp ce Miller o ţinea în braţe – părea că înţelege faptul că bărbatul vrea să o ajute.

„Am încercat să îl fac să rămână calm şi să mă asigur că înţelege că este pe mâini bune şi că nu voi renunţa la el”, povesteşte Miller. „A fost uimitor să ţin în braţe o asemenea pasăre, iar ea să fie atât de calmă. Pur şi simplu uimitor.”

Cămaşa favorită a lui Miller are acum câteva găuri în ea, dar acest lucru nu-l deranjează. Bărbatul spune că a meritat să ajute vulturul aflat în necaz.

Dandon Miller

Patruzeci şi cinci de minute mai târziu, salvatoarea Rebecca Stansell a ajuns să ia vulturul şi să-l transporte la „Tri-State Bird Research and Rescue Center”. Aceasta i-a mulţumit profund lui Miller pentru ajutorul oferit.

Tri-State Bird Rescue and Research via Facebook

Odată ajunsă la destinaţie, Stansell s-a grăbit să-i ofere vulturului primul ajutor. Din fericire, rănile sale erau în mare parte superficiale.

„A suferit o leziune uşoară la un ochi şi leziuni ale ţesuturilor moi, dar nu are oase fracturate”, a declarat Stansell. „Rănile au fost tratate de medicul veterinar, în timp ce vulturul era sub anestezie. Ceva neprevăzut poate apărea oricând, dar suntem optimişti că se va recupera complet.”

Tri-State Bird Rescue and Research via Facebook

Pe 29 mai 2019, „Tri-State Bird Research and Rescue” a publicat o actualizare despre starea vulturului pe pagina lor de Facebook. Au spus că se descurcă bine – că a început să se hrănească singur şi că aripile se vindecă repede. Erau încrezători că va fi bine!

Când Miller a văzut vulturul rănit, prăbuşit pe autostradă, a acţionat imediat ca să îl ajute. Datorită bunătăţii lui Miller, acest vultur este pe drumul cel bun spre recuperare.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate