LiveBiz
Un grup de bărbați duc polițistul în pădure ca să-i facă felul – Nu aveau nicio idee cine se afla pe urmele lor

Un grup de bărbați duc polițistul în pădure ca să-i facă felul – Nu aveau nicio idee cine se afla pe urmele lor

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un grup de bărbați duc polițistul în pădure ca să-i facă felul – Nu aveau nicio idee cine se afla pe urmele lor

Există un motiv bine întemeiat pentru care patrupezii au fost folosiţi ca ajutoare şi paznici din cele mai vechi timpuri şi până în prezent.

Prietenii noştri canini detectează orice pericol, fiind loiali fără excepţie şi dând dovadă de un curaj nemărginit. Aceste aspecte sunt cunoscute foarte bine de către ofiţerul de poliţie Todd Frazier din Long Beach, Mississippi, care a avut parte de o confruntare cu o bandă de criminali care aproape că l-a costat viaţa.

Todd a făcut greşeala de a cădea într-o capcană pusă la cale de o bandă de răufăcători care intenţionau să-l omoare. Însă aceştia nu ştiau că Todd avea o armă secretă… una care urma să-i salveze viaţa.

În timpul unei ture obişnuite de patrulare, ofiţerul adjunct Frazier s-a apropiat de un autovehicul la al cărui volan părea că se află un om inconştient. Crezând că bărbatul este în primejdie, el s-a dus direct lângă portieră, încercând să privească în interior pentru a vedea cum l-ar putea ajuta.

Atunci a fost prins într-o ambuscadă când alţi doi bărbaţi au apărut din spate. Cei trei agresori şi-au unit forţele pentru a-l duce pe adjunctul Frazier într-un pădure din apropiere, lovindu-l şi ameninţându-l că îl vor ucide.

În calitate de ofiţer şef, Don Bass explică: „Ei i-au spus că vor să-i taie gâtul şi l-au târât în pădure.”

Din fericire, adjunctul Frazier a avut un as în mânecă, pe care banda nu l-a luat în seamă. Este vorba despre un buton dispus pe centură care îi permitea să deschidă un compartiment special din maşina sa, eliberându-l astfel pe partenerul său, câinele K-9 Lucas.

Imediat ce Todd a apăsat butonul, l-a auzit pe Lucas, un patruped din rasa Malinois, cum alerga prin frunziş spre el…

„Câinele ştia. L-am auzit venind”, a spus Frazier. „Nu am putut vedea nimic de la sângele care îmi curgea pe faţă, dar l-am auzit venind, mârâind şi făcând ca un lup. Mi-am zis în gând: Acum aţi încurcat-o.”

Lucas a ajuns la locul faptei şi a atacat fără să ezite. Bărbaţii au fugit de acolo, dar nu fără ca cel puţin unul dintre ei să lase ceva în urmă.

„Nu ştim câţi a prins; ştim doar că avea sânge pe el”, a declarat Şeriful Ricky Adam despre câinele erou.

În ceea ce îl priveşte pe adjunctul Frazier, el ştie cât de norocos a fost: „Erau trei oameni care mă loveau şi nici nu sunt un tip foarte mare. Mulţumesc lui Dumnezeu că l-am avut pe Lucas şi am avut acel buton pe centură pe care atunci când l-am apăsat, Lucas a sărit din maşină şi i-a atacat pe toţi trei, punându-i pe fugă. El e eroul meu.”

Lucas a avut un ligament rupt şi şi-a pierdut câţiva dinţi în această luptă, dar s-a recuperat complet după ce a primit cele mai bune îngrijiri din partea medicilor veterinari. Totodată, a fost premiat cu distincţia „Eroul Anului”, pentru curajul lui!

Ce motiv bun să ne reamintim cât de curajoşi pot fi prietenii noştri canini. Din fericire, Lucas a fost acolo pentru a-l proteja pe ofiţerul adjunct Frazier, altfel lucrurile s-ar fi putut termina într-un mod tragic.

Distribuiţi această poveste pentru a aduce un omagiu câinilor din întreaga lume!

Ţi-a plăcut acest articol?