LiveBiz
Câinele abandonat stabileşte o prietenie minunată cu o pisică paralizată – Îi oferă alinare şi o protejează oriunde merg

Câinele abandonat stabileşte o prietenie minunată cu o pisică paralizată – Îi oferă alinare şi o protejează oriunde merg

LiveBiz » Animale » Câinele abandonat stabileşte o prietenie minunată cu o pisică paralizată – Îi oferă alinare şi o protejează oriunde merg

Când Ruth, în vârstă de 7 luni şi Idgie de 2 ani, au fost abandonaţi de nişte oameni fără suflet din Geneva, Florida, nu exista nicio şansă ca ei să poată supravieţui pe cont propriu.

Când au fost descoperiţi, Ruth, micuţa pisică avea ambele membre posterioare paralizate. Idgie, câinele Tekkel, era acoperit de furnici care se adunaseră în timp ce îşi păzea micuţa prietenă.

Nimeni nu ştia ce se întâmplase cu membrele lui Ruth. „Credem că a venit pe lume cu aceasta problemă”, a declarat Diane Gagliano, coordonator de program al Seminole County Animal Services, pentru NBC2.

„A fost o situaţie puţin ciudată – amândouă animalele au fost găsite într-o stare destul de bună, nu erau murdare sau subnutrite, aşa că se pare că au locuit într-o casă la un moment dat”.

„Dar, pe de altă parte, nimeni nu a venit să le revendice, şi cum ar putea o pisică să ajungă prea departe fără să ştie proprietarul?”

Jackie Borum / The Dodo

Cele două animale au fost adoptate de către Jacqueline Borum, care conduce Hollywood Houndz Boutique and Spa. Când Borum a întâlnit animăluţele, legătura lor era evidentă – şi le-a numit Idgie şi Ruth după personajele din filmul de comedie american „Fried Green Tomatoes (Roșii verzi prăjite)” care împărtăşeau, de asemenea, o prietenie remarcabilă.

„Povestea lor de la început până la sfârşit pare desprinsă dintr-un film Disney”, mărturiseşte ea.

Idgie şi Ruth au petrecut mult timp la sediul lui Borum, unde au devenit celebrităţi locale. Când publicaţia Orlando Sentinel a aflat povestea lor, animalele au ajuns cunoscute în întreaga lume!

Să vezi modul în care interacţionează câinele şi pisica este ceva de-a dreptul fermecător. Idgie pare să ştie că Ruth este specială şi este mereu lângă aceasta ca să o protejeze până la sfârşit.

„Când Idgie primeşte o jucărie nouă, câinele i-o dă întotdeauna pisicii, şi astfel aceştia împart aproape totul.”

Jackie Borum / The Dodo

„Respectul dintre animale a devenit şi mai puternic în ultimii ani. Cu siguranţă Idgie şi-ar da viaţa ca să o protejeze pe cea mai bună prietenă a sa. Slavă Domnului că nu va trebui niciodată să facă asta!”

Chiar şi după câţiva ani de la adopţie, Idigie se comportă ca un bodyguard pentru Ruth. Ori de câte ori cineva se apropie de Ruth, câinele îl verifică pentru a se asigura că totul este în regulă.

„Ruth are o dizabilitate, iar Idgie simte vulnerabilitatea lui Ruth”, povesteşte Borum.

„Cred că Idgie şi-ar da viaţa pentru această pisică.”

Incredible Features / Barcroft Media

În urma adopţiei lui Idgie şi a lui Ruth, Borum a avut ideea să pună bazele Project Paws, o organizaţie nonprofit care ajută adăposturile să acopere costurile veterinare. Ruth şi Idgie au devenit, desigur, mascotele acestui proiect.

„Au început şi vor continua cruciada pentru animalele aflate în nevoie disperată de ajutor”, a spus Borum pentru The Dodo.

Din păcate, zilele lui Ruth au fost numărate şi pisicuţa a fost diagnosticată cu o tulburare autoimună care i-a atacat celulele roşii din sânge – iar cel mai bun prieten al ei, Idgie, a fost lângă ea, sprijinind-o şi oferindu-i alinare până la sfârşit.

Red Huber / Orlando Sentinel

La moartea lui Ruth, Borum a împărtăşit un mesaj emoţionant pe Facebook, spunând:

„Mulţumesc lumii pentru că a îmbrăţişat această prietenie, care nu numai că a doborât orice obstacol, ci a şi învins prin faptul că a fost o rază de lumină pentru alte animale care aaveau nevoie disperată de ajutor prin intermediul Paws Project”.

„Prietenia lor poate să ne înveţe atât de multe despre dragoste, dezinteres, loialitate şi capacitatea de a privi dincolo de diferenţele dintre noi”.

Project Paws / Facebook

Descoperiţi mai jos povestea lor plină de inspiraţie:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?