LiveBiz
Omul fără adăpost returnează un portofel plin cu bani şi, în schimb, primeşte o casă şi un loc de muncă

Omul fără adăpost returnează un portofel plin cu bani şi, în schimb, primeşte o casă şi un loc de muncă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Omul fără adăpost returnează un portofel plin cu bani şi, în schimb, primeşte o casă şi un loc de muncă

Viaţa celor fără adăpost nu este deloc uşoară; să nu ai o casă, să te mulţumeşti să dormi sub un pod sau în fel de fel de locuri niciodată sigure, luptându-te în fiecare zi să mănânci ceva în ciuda faptului că nu ai niciun ban în portofel pentru a continua, nu este deloc simplu; totuşi persoanele fără adăpost, care ştiu cel mai bine ce înseamnă sacrificiu, sărăcia şi onestitatea, sunt cele mai susceptibile de a efectua gesturi de mare bunătate.

imagine: Tarika Patty / Facebook

Aceasta este povestea lui Woralop, un bărbat fără adăpost de 45 de ani care locuieşte în Bangkok, cel mai important oraş din Thailanda; în timp ce călătorea cu metroul, bărbatul a observat că un pasager, fără să-şi dea seama, îşi uitase portofelul; Woralop, care trăia în sărăcie absolută, putea să profite de situaţie şi să păstreze portofelul cu toţi banii care erau înăuntru, dar nu a putut face una ca asta.

El a încercat să-l strige pe proprietarul de drept, dar în cele din urmă l-a pierdut din vedere prin mulţimea de pasageri care urcau şi coborau din vagoane…

imagine: Tarika Patty / Facebook

Privind în interiorul portofelului, a observat mai multe documente personale, bani, dar şi un cec neîncasat de aproximativ 600 de dolari – ceea ce a făcut Woralop a fost să meargă imediat la biroul poliţiei locale pentru a returna portofelul pierdut şi a-l găsi pe proprietarul de drept; acesta din urmă este un om de afaceri din industria metalurgică pe nume Nitty Pongkriangyos.

Odată ce şi-a recuperat portofelul de la poliţie, proprietarul nu a putut să nu-i mulţumească bunului samaritean fără adăpost pentru tot ceea ce a făcut pentru a-i asigura banii şi documentele personale: „Am fost total uimit când poliţia mi-a spus că este în posesia portofelului meu pentru că nici nu ştiam că l-am pierdut. Prima mea reacţie a fost Wow! Dacă aş fi fost în acea situaţie fără bani, probabil că l-aş fi păstrat. Dar omul fără adăpost, care avea doar câteva monede în buzunar, s-a prezentat la poliţie fără să se atingă de nimic. Acest lucru arată că este o persoană bună şi cinstită… exact genul de persoană de care avem nevoie în compania noastră!”

imagine: Tarika Patty / Facebook

Astfel, Nitty a decis să facă ceva concret pentru a schimba în bine viaţa omului fără adăpost; i-a oferit un loc de muncă în compania sa metalurgică şi o nouă casă unde poate mânca şi dormi confortabil în fiecare zi: „Woralop este exact dovada că a fi o persoană bună are avantajele sale. Când eşti bun cu altcineva, altcineva va fi bun cu tine. Acestea sunt gesturile pline de bunătate şi oneste pe care toată lumea ar trebui să le practice!”, a adăugat Tarika Patty, soţia lui Nitty.

imagine: Tarika Patty / Facebook

Povestea lui Woralop ne arată încă o dată că onestitatea şi bunătatea merită întotdeauna răsplătite: dacă eşti bun cu altcineva, alţii vor fi în cele din urmă amabili cu noi; să nu uităm niciodată acest lucru!

Ţi-a plăcut acest articol?