LiveBiz
Pentru a scăpa de foc, această căţeluşă s-a adăpostit pe o stâncă în largul mării

Pentru a scăpa de foc, această căţeluşă s-a adăpostit pe o stâncă în largul mării

LiveBiz » Animale » Pentru a scăpa de foc, această căţeluşă s-a adăpostit pe o stâncă în largul mării

Fiecare ţară trece la un moment dat prin evenimente adesea greu de uitat care, datorită impactului lor, rămân pentru totdeauna în mintea şi inima localnicilor ca o amintire amară pe care cu greu au reuşit să o depăşească. Aceasta este una dintre acele poveşti care, deşi s-a întâmplat în urmă cu 3 ani, va rămâne pentru totdeauna în conştiinţa colectivă.

Totul a început în iulie 2018, când oraşul Mati, din Grecia, a fost lovit de un puternic incendiu de vegetaţie. Pârjolul a lăsat în urma lui nu numai pierderi materiale, ci şi pierderi umane regretabile. 87 de persoane au murit în flăcările nimicitoare şi alte 170 au fost rănite.

Locuitorii erau cufundaţi în pustiire şi tristeţe.

Anunţ

De atunci, multe poveşti au ieşit la iveală în urma acestui episod devastator. Unele merg dincolo de ficţiune, dar altele sunt, fără îndoială, atât de reale, încât ne amintesc de groaza pe care au trăit-o oamenii şi animalele din zonă.

Luna este curajoasa protagonistă a acestei poveşti. O căţeluşă minunată care a câştigat inimile tuturor când a reuşit să depăşească teroarea flăcărilor şi să se refugieze într-unul dintre cele mai neaşteptate locuri.

Familia căţeluşei s-a urcat într-o barcă şi părăsit zona, dar nu înainte de a face tot posibilul să o localizeze.

Îngrozită de frică, a găsit alinare pe o stâncă.

Se crede că bietul animal a fugit cât a putut de repede spre plajă, de unde a înotat spre o stâncă pentru a încerca să se protejeze de foc.Un fotograf local a surprins-o într-o poză, care odată publicată în mediul online, a devenit rapid virală.

Familia a căutat cu disperare câinele, dar toate încercările au fost în zadar. Abia când activiştii şi iubitorii de animale au împărtăşit imaginile pe reţele de socializare a fost posibilă o reuniune cu cei care credeau că o pierduseră pentru totdeauna.

„StreetDogs In Volos-Greece” , grupul care a făcut posibilă reuniunea căţeluşei Luna cu familia ei, a subliniat:

„S-a revăzut cu oamenii ei! Numele ei este Luna! Nu au lăsat-o să moară, familia ei o iubeşte. Nu ştiau ce să facă în tot acel haos.”

Povestea Lunei a devenit o rază de speranţă în acele zile apăsătoare. Astăzi ne aminteşte că, chiar şi atunci când credem că am pierdut totul şi ne simţim complet singuri, cineva ne întinde o mână de ajutor şi ne oferă noi oportunităţi.

Ţi-a plăcut acest articol?