LiveBiz
Copilul orfan este adoptat de un burlac: 21 de ani mai târziu tânărul sportiv participă la Jocurile Olimpice

Copilul orfan este adoptat de un burlac: 21 de ani mai târziu tânărul sportiv participă la Jocurile Olimpice

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Copilul orfan este adoptat de un burlac: 21 de ani mai târziu tânărul sportiv participă la Jocurile Olimpice

Multe cupluri aleg să adopte mai degrabă decât să conceapă un copil în mod natural. În funcţie de locul în care locuieşti, procedura de adopţie poate fi mai mult sau mai puţin complicată, dar, în orice caz, rămâne un drum lung şi anevoios pentru ambele părţi. În anii ’90, trebuie să fi fost şi mai dificil ca o persoană singură să adopte un copil. Dar Jerry Windle visase mereu să fie tată şi într-o zi, după ce a citit un articol despre un tată singur, a cercetat posibilităţile de adopţie care îi erau disponibile. Jerry a reuşit să-l adopte pe Jordan, un băiat din Cambodgia care şi-a pierdut părinţii când avea doar un an, salvându-l de la o viaţă tristă într-un orfelinat. Micul Jordan nu era în cea mai bună formă când a sosit în Statele Unite împreună cu tatăl său adoptiv, dar grija şi dragostea lui Jerry l-au readus pe picioare. 21 de ani mai târziu a ajuns un sportiv cunoscut care a concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a reprezentat Statele Unite.

imagine: Instagram / jordanpiseywindle

Jordan fusese plasat într-un orfelinat după moartea prematură a părinţilor săi. Când Jerry l-a adoptat, băieţelul de numai 18 luni avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale, suferind de malnutriţie, râie, diverse infecţii şi paraziţi intestinali. Jerry l-a luat şi a făcut tot posibilul, oferindu-i toată grija şi dragostea unui părinte. Jordan şi-a revenit şi şi-a început noua viaţă în Statele Unite, ţară pentru care, 21 de ani mai târziu, a concurat la unul dintre cele mai mari şi mai importante evenimente sportive din toate timpurile şi anume Jocurile Olimpice.

imagine: Instagram / jordanpiseywindle

Abilităţile atletice ale lui Jordan au apărut în timp ce era încă copil şi participa la taberele de vară. Băieţelul dovedise aptitudini pentru sport, în special pentru activităţile acvatice, aşa că nu e de mirare că a devenit înotător profesionist de-a lungul anilor. Tata Jerry l-a încurajat încă de la început, înscriindu-l la cursuri şi competiţii naţionale.

imagine: Instagram / jordanpiseywindle

La douăzeci şi unu de ani de la prima întâlnire cu Jerry, Jordan a concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprezentând Statele Unite în echipa de nataţie. A fost regretabil că tatăl său nu a putut fi prezent fizic în public, din cauza restricţiilor provocate de pandemie, dar a spus că inima îi este mereu alături de fiul său. Jordan este foarte mândru de tatăl său: „De obicei îl aud în mulţime, ceea ce este grozav. Faptul că nu l-am avut lângă mine la Olimpiadă a fost ceva diferit. Mi-aş fi dorit să fie acolo cu mine, dar asta nu a schimbat cu nimic ceea ce sunt eu şi ceea ce aveam de gând să fac.” Iar Jerry a ştiut bine cât de important era acest eveniment sportiv pentru fiul său şi nici că putea fi mai mândru.

imagine: Instagram / jordanpiseywindle

În 2011, Jordan şi tatăl său au depăşit o altă piatră de hotar împreună, şi anume publicarea unei cărţi autobiografice intitulată „An Orphan No More: The True Story of a Boy”, o lucrare realizată cu scopul de a răspândi povestea frumoasă şi pozitivă a unui băiat orfan care, datorită iubirii unui tată adoptiv, a putut să-şi găsească drumul în viaţă şi fericirea.

imagine: Instagram / jordanpiseywindle

Jordan este foarte recunoscător pentru sprijinul şi dragostea tatălui său din toţi aceşti ani: „El este totul pentru mine. N-aş fi aici fără el, fără dragostea şi sprijinul lui. El este mereu acolo pentru mine. Aş face orice pentru el şi sunt sigur că şi el ar face la fel pentru mine”.

Ţi-a plăcut acest articol?