LiveBiz
Cuplul este surprins abandonând un căţeluş adorabil într-o zonă nelocuită. Imaginile filmate au devenit virale

Cuplul este surprins abandonând un căţeluş adorabil într-o zonă nelocuită. Imaginile filmate au devenit virale

LiveBiz » Animale » Cuplul este surprins abandonând un căţeluş adorabil într-o zonă nelocuită. Imaginile filmate au devenit virale

Este extrem de trist faptul că încă există astfel de persoane insensibile, capabile să-şi abandoneze animalele de companie.

Aceste persoane se plictisesc de câinii lor ca şi cum ar fi nişte obiecte vechi inutile şi cred că oricând se pot lipsi de aceştia.

Aflaţi mai jos impresionanta poveste a lui Mili:

Videoclipul, care înfăţişează un căţel în timp ce este abandonat la periferia oraşului La Pintana, provincia Santiago, Chile, a devenit viral.

Autorităţile locale au fost cele care au distribuit înregistrarea pe contul oficial de Twitter. Aceasta arată clar momentul în care proprietarii ies dintr-o maşină albastră însoţiţi de animalul lor de companie, care începe să se plimbe fără să-şi imagineze că va fi lăsat acolo.

Căţelul explorează terenul fără să-şi închipuie ce urmează să i se întâmple.

Cuplul se preface că verifică ceva în autovehicul. Apoi, fără să spună niciun cuvânt, intră în maşină şi pleacă fără nicio urmă de regret, lăsând animalul de unul singur şi lipsit de apărare.

Acesta nu este primul sau singurul caz petrecut în acea zonă. În ciuda numărului mare de campanii realizate pentru a pune capăt acestui tip de atitudine faţă de animale, abandonul continuă.

Cu toate acestea, Chile a înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte adopţia responsabilă a animalelor de companie.

„Legea Cholito” a fost adoptată recent şi acum poate fi aplicată, astfel încât un astfel de gest să nu rămână nepedepsit.

Municipalitatea a anunţat că a demarat acţiunile legale împotriva celor care se fac responsabili.

„Camerele noastre au surprins spectacolul trist al abandonului unui animal. Un cuplu iese din această maşină lăsând în urmă animalul de companie, o parte a familiei lor, care, curios, începe să cerceteze terenul, fără să ghicească faptul că tocmai şi-a pierdut casa. Legea îşi va spune cuvântul.” – a informat municipalitatea oraşului La Pintana pe contul oficial de Twitter.

Abandonul animalelor este un comportament crud şi merită oprobriul public.

Doar priviţi-l pe acest căţeluş care a primit numele „Mili”: singur, fără mâncare sau adăpost.

Animalele de companie nu sunt obiecte care pot fi aruncate. Sunt fiinţe vii care trebuie tratate cu dragoste şi respect.

În ciuda poveştii cu început trist, din fericire, pe parcurs, lucrurile au luat o turnură pozitivă.

Autorităţile au trimis o echipă pentru a salva câinele şi acesta a fost deja adoptat de o familie care îl va iubi şi îl va îngriji aşa cum trebuie.

„Mili” este foarte fericit în noul său cămin, alături de noua sa familie.

Distribuiţi această poveste cu prietenii şi familia pentru a creşte gradul de conştientizare în privinţa abandonului animalelor de companie.

Ţi-a plăcut acest articol?