LiveBiz
Salvatorii găsesc câinele îngropat sub un metru de zăpadă şi îl reunesc cu proprietara după luni de separare

Salvatorii găsesc câinele îngropat sub un metru de zăpadă şi îl reunesc cu proprietara după luni de separare

LiveBiz » Animale » Salvatorii găsesc câinele îngropat sub un metru de zăpadă şi îl reunesc cu proprietara după luni de separare

Pentru orice proprietar de câini, dispariţia animalului de companie este întotdeauna un moment sfâşietor. Dar este important să nu vă pierdeţi speranţa: uneori animalele de companie pierdute sunt găsite la câteva luni după dispariţie.

Şi uneori sunt găsite în locurile cele mai neaşteptate. La fel s-a întâmplat şi în cazul unui câine pierdut a cărui absenţă de acasă a luat sfârşit după ce salvatorii l-au scos de sub un metru de zăpadă.

Pe numele său Russ, câinele dispăruse din luna august 2021. Potrivit CBS Sacramento, proprietara lui Russ este o asistentă medicală care în timp ce călătorea spre Tahoe City, Russ a fugit din vehiculul său.

„Toată lumea a crezut că Russ se pierduse pentru totdeauna”, a declarat Tahoe PAWS.

Dar câteva luni mai târziu, Russ a fost găsit în circumstanţe dramatice.

Pe 16 decembrie, Wendy Jones, fondatoarea organizaţiei Tahoe PAWS, a primit vestea că un câine a fost observat în zăpadă, incapabil să se mişte. Dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a terenului abrupt, nimeni nu a putut ajunge la câine.

Publicată de Tahoe PAWS & TLC 4 Furry Friends pe Marţi, 4 ianuarie 2022

Ştiind că viaţa câinelui era în pericol, o echipă şi-a propus să-l salveze, înfruntând condiţiile dure de iarnă.

„Wendy a contactat voluntarii de la TLC 4 Furry Friends şi Tahoe PAWS, care s-au echipat cu rachete de zăpadă, echipament de salvare şi o sanie”, a scris Tahoe PAWS. „Câinele fusese văzut pe munte şi în cele din urmă a fost găsit adăpostindu-se sub un copac, de unde nu s-a mai putut mişca. De sub stratul gros de zăpadă nu i se mai vedeau decât botul şi ochii.”

Dar, din fericire, patrupedul era în viaţă: voluntarii au fost deosebit de încântaţi când l-au văzut deschizând ochii.

Publicată de Tahoe PAWS & TLC 4 Furry Friends pe Marţi, 4 ianuarie 2022

„Câinii sunt puternici şi inteligenţi. Ei pot supravieţui în condiţii vitrege mult timp. Nu ştiam în ce situaţie se află acest patruped sau de cât timp era acolo”, a spus Wendy Jones.

L-au urcat pe sanie şi un voluntar i-a ţinut de cald. Echipa şi-a făcut încet potecă prin zăpadă până a reuşit să ajungă la drumul principal.

Publicată de Tahoe PAWS & TLC 4 Furry Friends pe Marţi, 4 ianuarie 2022

După un consult medical, câinele s-a dovedit a fi Russ, iar voluntarii au aflat că patrupedul pe care l-au salvat era dat dispărut de luni de zile.

Russ şi proprietara sa s-au reunit de atunci. „Stăpâna a fost nespus de bucuroasă să afle că prietenul ei cu patru picioare era încă în viaţă”, a scris Tahoe PAWS.

A fost o reuniune neaşteptată, posibilă datorită unei operaţiuni de salvare extrem de curajoase. Dar partea cea mai bună este că s-a întâmplat tocmai la timp pentru sărbători.

„Este o bucurie atât de mare, mai ales în preajma sărbătorilor şi la sfârşit de an”, a declarat Elsa Gaule, o voluntară de la Tahoe PAWS pentru CBS. „Şi apoi ca toată acţiunea de salvare să se încheie cu bine şi să ai privilegiu să faci parte din poveste este un moment cu totul special.”

Publicată de Tahoe PAWS & TLC 4 Furry Friends pe Marţi, 4 ianuarie 2022

Iar pentru voluntari, salvarea a fost o experienţă pe care nu o vor uita prea curând.

„Ca organizaţie de salvare, aceasta este treaba noastră”, a declarat Leona Allen pentru San Francisco Chronicle. „De-a lungul timpului am realizat câteva salvări destul de frumoase, dar aceasta este probabil cea mai memorabilă.”

„Retrăiesc momentul în care şi-a deschis ochii şi şi-a mişcat capul, iar bucuria şi exaltarea din mine au fost pur şi simplu copleşitoare. Este ceva minunat să trăieşti fericit, la căldură şi în siguranţă.”

Suntem atât de bucuroşi că acest câine a fost salvat şi că este în sfârşit acasă şi în afara oricărui pericol. Mulţumim echipei de salvare care a înfruntat zăpadă şi frigul pentru a salva viaţa acestui prieten blănos!

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate