LiveBiz
Căţeluşa ascunde puii nou-născuţi într-o groapă pentru a-i proteja de proprietarul lipsit de inimă

Căţeluşa ascunde puii nou-născuţi într-o groapă pentru a-i proteja de proprietarul lipsit de inimă

LiveBiz » Animale » Căţeluşa ascunde puii nou-născuţi într-o groapă pentru a-i proteja de proprietarul lipsit de inimă

Povestea salvării căţeluşei Nana a început cu cea mai tristă şi cea mai scandaloasă postare pe Facebook, după ce ani de zile ea a trăit legată cu un lanţ într-o curte din Carolina de Nord, SUA.

„Ofer căţeaua metis de boxer cu pitbull împreună cu căţeii… Cine îi vrea?” A scris proprietarul pe Facebook, alături de o imagine care s-a dovedit a fi extrem de emoţionantă.

Când bărbatul insensibil a anunţat că intenţionează să-şi dea câinele împreună cu cei nouă pui, întreaga comunitate s-a mobilizat. Nu puteau accepta ca mama-căţeluşă să nu beneficieze de condiţiile minime necesare pentru a supravieţui. În plus, din cauza inimii de piatră a proprietarului, puii erau la un pas de a-şi pierde vieţile.

Nana are 4 ani şi şi-a petrecut ultimii trei ani din viaţă legată cu un lanţ într-o curte din Carolina de Nord. A adus pe lume trei serii de pui, iar primele două dăţi căţeluşii nu au supravieţuit.

Dar în mod miraculos, a treia oară a fost cu noroc şi toţi puii ei au venit pe lume sănătoşi, însă proprietarul dorea să scape de ei toţi. Ca o mamă exemplară, aceasta nu putea să rămână nepăsătoare în faţa stăpânului său nemilos şi a făcut ceva care a surprins toţi vecinii:

Ea şi-a ascuns toţi puii într-o groapă în timp ce aştepta ca o minune să se întâmple.

Vecinii au anunţat imediat organizaţia de salvare a animalelor Fithful Friends Animal Sanctuary (FFAS) despre situaţia groaznică a Nanei. La rândul lor, reprezentanţii organizaţie au contactat Mr. Bones & Co pentru a obţine ajutorul necesar salvării căţeluşei şi a puilor săi.

„Ne-au trimis imagini cu privire la condiţiile în care trăiau şi la starea în care se aflau. Sunt de părere că a ascuns puii pentru a-i păstra în siguranţă. Mi-a frânt inima.” a declarat Elli Frank, fondatoarea Mr. Bones & Co.

FFAS a decis să aibă grijă de toţi puii şi de mama lor până la sfârşitul perioadei de alăptare. Abia apoi ar fi putut să fie transferaţi la New York.

Câinii adorabili, care sunt într-adevăr un miracol, au fost numiţi după personajele din Peter Pan: Peter Pan, Tinker Bell, Tiger Lily, Wendy, John, Michael, Cubby, Liza şi Jane.

Voluntarii FFAS au putut vedea dragostea profundă a Nanei faţă de puii ei, dar şi modul în care a ales să rămână tot timpul lângă ei pentru a le oferi toată iubirea pe care o meritau. A fost uimitor să vedem că, în ciuda faptului că a suferit atât de mult în viaţa ei, ea s-a agăţat de puii ei ca şi cum ar fi fost ultimul lucru pe care îl mai avea.

Apoi Nana şi căţeii au fost transportaţi în sfârşit la New York, la sediul Mr. Bones & Co. Nana a fost atât de epuizată în timpul călătoriei, încât s-a cuibărit cu încredere pe picioarele unuia dintre voluntari.

În cele din urmă, ajunsese pe mâini bune şi putea cunoaşte şi partea bună a omenirii.

„A învăţat să aibă încredere în noi în timpul vizitelor. Şi ne-a permis să-i dăm puii în cămine temporare unde să fie îngrijiţi până când vor putea să fie adoptaţi permanent. Ştia că şi-a îndeplinit rolul de mamă şi că în cele din urmă a reuşit să-şi salveze puii asigurându-se că vor supravieţui”, a declarat Elli Frank.

Nana putea în sfârşit să răsufle liniştită. Deşi ştia că nu va mai putea fi lângă ei, oamenii au asigurat-o că puii ei vor fi în siguranţă şi că au făcut totul ca să-i salveze.

Ea, pe de altă parte, a continuat să le ofere toată dragostea ei tuturor celor din jurul ei.

Puii au continuat să crească şi să devină tot mai puternici, aşteptând să fie adoptaţi într-o locuinţă permanentă.

Acea perioadă întunecată a vieţii Nanei face parte deja din trecutul ei. Adăpostul a declarat ulterior pe Facebook că mulţumită tuturor celor care au văzut povestea ei, atât puii cât şi mama lor şi-au găsit câte o familie iubitoare.

Ţi-a plăcut acest articol?