LiveBiz
Doi câini erau pe punctul de a ajunge sub roţile maşinilor, însă gestul poliţiştilor este lăudat de o lume întreagă

Doi câini erau pe punctul de a ajunge sub roţile maşinilor, însă gestul poliţiştilor este lăudat de o lume întreagă

LiveBiz » Animale » Doi câini erau pe punctul de a ajunge sub roţile maşinilor, însă gestul poliţiştilor este lăudat de o lume întreagă

Oamenii legii riscă adesea totul pentru binele şi siguranţa cetăţenilor, mai ales atunci când oamenii se află în situaţii care le pun viaţa în pericol.

Şi cu toate că este posibil să nu întâlnim întotdeauna situaţii precum cea din videoclipul care devenit viral pe reţelele de socializare, poliţiştii ajung uneori să îşi rişte viaţa pentru a-i apăra chiar şi pe cei mai buni prieteni ai omului.

Incidentul despre care veţi citi mai jos s-a produs recent pe o autostradă aglomerată din Monterrey, Mexic.

Un echipaj de poliţie se deplasa pe o autostradă aglomerată când a observat ceva destul de neobişnuit: doi câini erau pe mijlocul drumului, fiind pe punctul de a fi loviţi de maşinile aflate în trafic.

Oamenii legii şi-au dat seama că nu au timp de pierdut şi că trebuie să acţioneze imediat.

Unul dintre poliţişti filma traficul, când a surprins o scenă ce putea avea un final tragic pentru cei doi patrupezi. Şi pentru că ştia că asistă la ceva impresionant, bărbatul a decis să continue filmarea.

Câinii erau rătăciţi pe şosea, tremurând de frică!

Şi-au dat seama clar de pericolul în care se aflau şi că vieţile lor atârnau de un fir de aţă.

Unul dintre ofiţeri a ieşit instinctiv din vehiculul poliţiei şi s-a deplasat cât de repede a putut către ei pentru a încerca să-i protejeze.

„Primul lucru care mi-a venit în minte a fost să-i fac pe căţeluşi să înţeleagă că totul va fi în regulă.”

Între timp, partenerul său filma emoţionanta scenă…

În videoclip puteţi vedea cum poliţistul se adresează patrupezilor şi îşi dă seama că sunt atât de speriaţi, încât inimile lor bat cu „o mie de bătăi pe secundă”. Lătratul lor disperat fusese auzit şi au ştiut imediat că acei oameni se aflau acolo pentru a-i ajuta.

Câinii au început imediat să-şi urmeze salvatorii. Nu voiau să fie grav accidentaţi, sau mai rău, să ajungă sub roţile vreunei maşini.

Ofiţerul a urcat câinii în maşina poliţiei, moment în care şi-a dat seama că aceştia aveau avut deja încredere în el. Echipajul de poliţie şi-a continuat deplasarea, însoţit de cei doi prieteni canini.

Unul dintre poliţişti a împărtăşit videoclipul pe contul său de Facebook, de unde a fost rapid distribuit de mii de ori. Filmarea s-a viralizat atât de mult, încât mai multe organizaţii de salvare a animalelor şi site-uri au preluat imaginile, lăudând fapta minunată a acestor eroi.

„Avem nevoie de mai mulţi oameni ca ei pentru a face cu adevărat o schimbare în această societate”, a comentat un utilizator.

„Tot respectul meu pentru aceşti domni”. „Stimă acestor eroi!”.

Acestea sunt numai câteva dintre comentariile care au fost publicate pe Facebook şi care laudă marele gest al acestor oameni.

Poate că nu ar trebui să fie un gest care să atragă atenţia, deoarece iubitorii de animale ar face oricând acest lucru şi chiar mai mult de atât. Dar pentru că în fiecare zi asistăm la acte de o cruzime ieşită din comun pe care unele persoane le fac faţă de animale, aceste imagini pot fi un exemplu pentru mulţi.

Fără îndoială, aceşti ofiţeri merită toate aprecierile:

Policía rescata perritos en Monterrey

Porque no todo en México es malo: Un par de perritos estaba en medio de una de las avenidas más transitadas de Monterrey, pero afortunadamente un elemento de Fuerza Civil se detuvo para rescatarlos y ponerlos en un lugar seguro #CódigoMéxico

Posted by Código México on Wednesday, December 6, 2017

Sperăm ca aceşti patrupezi să-şi găsească căminul pe care îl merită şi niciodată să nu mai fie nevoiţi să ajungă pe străzi!

Distribuiţi această poveste emoţionantă cu prietenii voştri pentru a arată tuturor că în această lume plină de răutate şi ură se mai întâmplă şi lucruri frumoase şi demne de a fi cunoscute.