LiveBiz
Puiul de elefant plânge mai bine de 5 ore după ce a fost despărţit de mama lui

Puiul de elefant plânge mai bine de 5 ore după ce a fost despărţit de mama lui

LiveBiz » Animale » Puiul de elefant plânge mai bine de 5 ore după ce a fost despărţit de mama lui

Frumuseţea regatului animal ne lasă de multe ori fără suflare, dar există o latură crudă pe care mulţi dintre noi o considerăm greu de înţeles.

În cazul elefanţilor, am văzut numeroase exemple de femele care şi-au riscat viaţa pentru a-şi proteja puii.

Dintre mamiferele care trăiesc pe uscat, elefanţii au cea mai lungă perioadă de gestaţie: 22 de luni. Micuţii vin pe lume cu ochii închişi, astfel încât legătura dintre mamă şi pui nu este doar puternică, dar absolut necesară pentru supravieţuirea lor.

Când micul Zhuang Zhuang a venit pe lume în cadrul Rezervaţiei Shendiashan din China, mama sa a încercat să-l ucidă, astfel încât îngrijitorii a fost nevoiţi să-i separe.

În ciuda pericolului de a fi alături de mama sa, despărţirea i-a provocat o tristeţe imensă: puiul de elefant a plâns mai bine de cinci ore.

Când puiul de elefant a venit pe lume, mama lui l-a respins imediat

Iniţial, oficialii rezervaţiei au crezut că a fost un accident şi au îndepărtat puiul pentru a-i trata rănile. Însă când l-a reunit pe Zhuang Zhuang cu mama sa, aceasta a încercat din nou să-l omoare. Acela a fost momentul când echipa a decis să-l separe permanent de mama sa.

În ciuda dragostei şi atenţiei oferite de echipa de îngrijitori, Zhuang Zhuang a fost complet distrus.

„Puiul de elefant era foarte trist şi a plâns mai bine de cinci ore până l-am putut linişti. Nu putea sta despărţit de mama sa, deşi ea a fost cea care a încercat să-l omoare.” – a povestit unul dintre îngrijitori

Elefanţii trăiesc împreună în turme, unde toate exemplarele îşi dau concursul pentru protecţia puilor. Este crucial ca aceştia să aparţină unei familii, deoarece au nevoie de grijă, intimitate şi socializare.

Experienţă terifiantă

Puii nu sunt îngrijiţi numai de mame, ci şi de celelalte femelele din grup. Se pare că astfel, femelele tinere învaţă de timpuriu să aibă grijă de puii de elefant.

Potrivit lui Ian Redmond, consultant Born Foundation în domeniul vieţii sălbatice şi expert în comportamentul elefanţilor: momentul naşterii poate fi o experienţă terifiantă pentru unele femele elefant, deoarece acestea „nu acţionează din instinct.”

„În captivitate elefanţii nu pot avea grijă de micuţii lor”, a mai adăugat el pentru BBC News.

Din fericire, Zhuang Zhuang a supravieţuit experienţei teribile prin care a trecut şi a fost adoptat de îngrijitorul care i-a salvat viaţa.

Ce experienţă copleşitoare pentru bietul pui de elefant. Este o bucurie imensă să ştim că această poveste s-a încheiat cu bine pentru Zhuang Zhuang!

Distribuiţi această poveste cu prietenii şi familia.