LiveBiz
Puiul de focă salvat ar fi putut înota liber, dar trăieşte cu salvatorii săi şi se comportă ca o pisică

Puiul de focă salvat ar fi putut înota liber, dar trăieşte cu salvatorii săi şi se comportă ca o pisică

LiveBiz » Animale » Puiul de focă salvat ar fi putut înota liber, dar trăieşte cu salvatorii săi şi se comportă ca o pisică

În primăvara anului 2016, un pui de focă inelat s-a apropiat de un bărbat care pescuia în largul lacului Ladoga, lângă satul Sviritsa din regiunea Leningrad, Rusia.

După ce a stat pe gheaţă mai mult timp, foca prezenta o mică ulceraţie pe partea inferioară a corpului. Pescarul a dus puiul la mal si l-a transportat la Centrul de Reabilitare a Mamiferelor Marine.

Micuţa focă cântărea doar 4 kilograme.

A cerut să fie luat în braţe dorind să primească îmbrăţişări de la oameni. În general, s-a comportat destul de atipic.

Tratat cu multă dragoste şi atenţie, din fericire puiul şi-a revenit neaşteptat de rapid.

Dar în ciuda dragostei sale nemărginite pentru oameni, Kroshik – cum a fost numit puiul de focă – avea nevoie să se întoarcă la libertate.

În 2017, în timpul unei încercări de a-l reda mediului său natural, puiul de focă a intrat în apă timp de 15 minute şi apoi s-a întors.

Drept urmare ingijitorii săi au decis să-l elibereze pe Kroshik un an mai târziu, lasand-ul să mai crească puţin pentru a scăpa de obiceiul de a fi în preajma oamenilor.

Pentru a face foca să se îndepărteze de oameni, îngrijitorii nu i-au mai adresat cuvinte dulci şi nu au mai mângâiat-o sub nicio formă pe burtică, unde îi plăcea să fie alintată cel mai mult.

În vara anului 2018, oamenii au făcut o nouă încercare de a returna foca mediului din care provine, dar după 3 săptămâni Kroshik s-a întors.

Acum locuieşte la Centrul de Reabilitare a Mamiferelor Marine tot timpul. Are peşte din belşug, o piscină, jucării şi nesfârşite mângâieri pe burtică.

Se comportă aproape ca o pisică – după ce mănâncă, se urcă în braţele tale şi îţi cere să o mângâi şi să o alinţi!

Ţi-a plăcut acest articol?