LiveBiz
Regele Thailandei adoptă 13 câini înfometaţi găsiţi aproape morţi într-o crescătorie abandonată

Regele Thailandei adoptă 13 câini înfometaţi găsiţi aproape morţi într-o crescătorie abandonată

LiveBiz » Animale » Regele Thailandei adoptă 13 câini înfometaţi găsiţi aproape morţi într-o crescătorie abandonată

Autorităţile thailandeze au fost alertate despre existenţa unei crescătorii de câini situată în zona centrală a Thailandei, care a fost abandonată de către proprietar.

Când salvatorii au ajuns la faţa locului, au găsit 13 câini din rasa Marele Danez în cuşti. Patrupezii sufereau de foame şi arătau ca nişte schelete. Din păcate, o femelă şi cei doi pui ai săi nu au mai reuşit să supravieţuiască până la sosirea ajutoarelor.

Neglijent şi complet dezinteresat, proprietarul crescătoriei a părăsit locaţia în urmă cu câteva săptămâni, sub pretextul că nu îşi mai permitea să susţină afacerea. Câinii au fost crescuţi pentru a fi vânduţi, dar în lipsa clienţilor, proprietarul a abandonat animalele în cuşti, fără hrană.

Toţi câinii au fost salvaţi de la moarte sigură de către voluntarii organizaţiei Watchdog Thailand.

Unii dintre câini erau atât de slabi, încât nici nu aveau puterea de a sta în picioare pentru a mânca. Câinii costelivi au fost încărcaţi cu atenţie într-un autovehicul şi duşi de urgenţă la cel mai apropiat veterinar.

După ce au fost consultaţi şi trataţi, câinii au primit hrană – pentru prima dată în ultimele săptămâni. Fiecare câine suferea de malnutriţie severă. Mulţumită regelui Thailandei, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, totul a fost gratuit. De îndată ce a aflat despre incident, acesta s-a oferit să adopte câinii şi să acopere toate costurile rezultate în urma tratamentului.

„Am primit ordin regal de la Majestatea Sa, Regele. Înălţimea Sa Regală a poruncit unei delegaţii să adopte câinii aflaţi în grija Animal Welfare Division”, a declarat un purtător de cuvânt.

Toţi cei 13 câini – cinci masculi şi opt femele, cu vârste cuprinse între cinci luni şi doi ani – au fost preluaţi de către personalul Casei Regale şi duşi la Spitalul Veterinar al Universităţii Kasetsart. Acolo vor continua tratamentul până când se vor recupera complet.

Într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook, organizaţia Watchdog Thailand a scris: „Trăiască regele! Din inimă îi dorim tot binele. “

Poliţia continuă investigaţiile, însă proprietarul crescătoriei este acuzat de cruzime împotriva animalelor şi va trebui să răspundă în faţa legii.

Distribuiţi acest articol dacă susţineţi lupta împotriva abuzului asupra animalelor!

Ţi-a plăcut acest articol?