LiveBiz
Câinele îngrozit găsit pe marginea drumului se îndrăgosteşte iremediabil de omul care l-a salvat

Câinele îngrozit găsit pe marginea drumului se îndrăgosteşte iremediabil de omul care l-a salvat

LiveBiz » Uncategorized » Câinele îngrozit găsit pe marginea drumului se îndrăgosteşte iremediabil de omul care l-a salvat

Drama prin care trec câinii abandonați este cu adevărat dificil de cuantificat. Dar, din fericire, există mulți eroi fără pelerină, care riscă totul pentru a salva aceste creaturi neajutorate ori de câte ori pot.

La fel și salvatorii de la Dog Rescue Shelter Mladenovac, un adăpost din Serbia. Aceştia au fost alertați cu privire la un cățeluș care hoinărea singur pe străzi, dar ceea ce nu și-au imaginat niciodată a fost că simpla lui capturare va deveni o misiune aproape imposibilă.

Salvatorul îl tot chema la el pentru a-l duce într-un loc sigur, dar pe măsură ce insista, cățelușul devenea tot mai agitat, alergând și traversând spre cealaltă parte a bulevardului.

Acela a fost momentul cand si-a dat seama că ar trebui să facă tot ce era necesar pentru a-i câștiga încrederea. A încercat să-l incurajeze cu niște alimente, dar nimic nu părea să funcționeze.

Deşi câinele era în mod clar înfometat, se apropia, dar apoi fugea îngrozit.

Bietul de el, oare cât a suferit în singurătate şi a îndurat dispreţul străzii? Sau probabil a fost victima maltratării? Acestea ar fi singurele explicaţii pentru a înţelege teama lui de oameni.

Văzând că situaţia este mai dificilă decât pare, salvatorul alege să folosească aşa-numita „cuşcă capcană”. Aşezând mâncarea foarte aproape de intrare, câinele intră motivat în cuşca şi uşa se închide în urma lui, capturându-l în cele din urmă.

Voluntarii îl transportă la maşină pentru a-l duce la veterinar.

Cu adevărat palpitant este momentul în care patrupedul este luat în braţe şi capătă în sfârşit încredere în bărbat. Expresia de pe chipul lui se schimbă complet.

În mod surprinzător, odată ajuns pe masa veterinarului, câinele devine foarte docil.

El acceptă să fie examinat şi tratat, dar nu fără să-şi privească încontinuu salvatorul în care are deja încredere.

Apoi se bucură de un duş fierbinte, binemeritat.

La care se adăuga o porţie serioasă de mâncare

Curând, adevăratul caracter şi gingăşia infinită ies la suprafaţă.

Tânărul decide să-l ducă acasă, alături de alţi doi pisoi, dar nimic nu l-a putut pregăti pentru reacţia căţeluşului când descoperă că este în sfârşit siguranţă, că are un cămin permanent şi doi fraţi mai mici care îl iubesc.

Acum, căţeluşul îl iubeşte nespus de mult pe omul care l-a salvat. Îl copleşeşte cu sărutări şi alinturi, de parcă ar şti perfect că-i datorează viaţa.

Nu se opreşte din lins şi nu ştie ce să mai facă pentru a-şi exprima recunoştinţa.

Este uimitor cum cea mai înspăimântată creatură se poate schimba atât de mult când are parte de puţină răbdare, atenţie şi dragoste!

Ţi-a plăcut acest articol?