LiveBiz
Subnutrit, cu oasele la vedere şi aproape să-şi dea ultima suflare, câinele este în cele din urmă salvat

Subnutrit, cu oasele la vedere şi aproape să-şi dea ultima suflare, câinele este în cele din urmă salvat

LiveBiz » Animale » Subnutrit, cu oasele la vedere şi aproape să-şi dea ultima suflare, câinele este în cele din urmă salvat

Imaginaţi-vă că vă este atât de foame, încât nici nu vă puteţi aminti cum a fost când aţi mâncat ultima dată. Stomacul câinelui se lipise de spate, iar corpul său firav parcă se destrăma. Pentru acest patruped, găsirea mâncării era o sarcină aproape imposibilă. Odată cu malnutriţia avansată, organele sale au început să cedeze. Nu avea puterea să mai facă mare lucru şi fiecare os din corpul său putea fi văzut prin pielea sa.

Anunţ

Se deplasa mai mult prin noroi pentru că îl durea să fie pe orice suprafaţă dură. În cele din urmă, prin voia lui Dumnezeu, oamenii cu inimă bună au văzut câinele şi au vrut să ajute. S-a îndreptat spre ei, cerând practic să fie mântuit. Slab şi speriat, bietul patruped nu era obişnuit cu blândeţea şi tremura din tot corpul atunci când cineva încerca să-l atingă.

Pe lângă faptul că era la limita subzistenţei, din cauza scabiei ajunsese să îşi piardă şi toată blana. Avea răni pe corp şi pielea îi devenise solzoasă şi dureroasă.

Nu se temea doar să fie atins, simţea multă durere în cazul oricărui contact. Noii săi prieteni ştiau că nu mai are mult timp de trăit dacă nu intervin, drept urmare l-au ridicat cu grijă şi l-au dus la cea mai apropiată clinică veterinară.

S-a speriat, dar salvatorii ştiau că va înţelege că îi vor binele. Câinii sunt deştepţi şi nici acest exemplar nu făcea excepţie. Şi-a dat seama că în sfârşit este în siguranţă.

În cele din urmă, câinele slăbit a mâncat pe săturate. Ştiind că organismul său ar putea să nu răspundă bine la atât de multă mâncare, l-au hrănit cu măsură de câteva ori pe zi. Prea multă mâncare şi prea repede l-ar fi îmbolnăvit şi mai rău.

Unul dintre salvatori a decis să-l adopte definitiv.

Noul său tată adoptiv îi face băi medicamentoase zilnice pentru a-i trata scabia. De asemenea, l-a tuns complet, astfel încât să-i poată trata corect rănile infectate, iar patrupedul se simte deja mult mai bine.

Bietul patruped are un drum lung de parcurs, dar acum are o casă şi nu va mai flămânzi niciodată. Îi place chiar să fie mângâiat. De asemenea, a început să câştige în greutate! Datorită amabilităţii iubitorilor de animale, acest câine va avea viaţă fericită pe care o merită.

Ţi-a plăcut acest articol?