LiveBiz
Căţelul este găsit dându-şi ultima suflare într-o canalizare. Priviţi momentul emoţionant când este salvat

Căţelul este găsit dându-şi ultima suflare într-o canalizare. Priviţi momentul emoţionant când este salvat

LiveBiz » Animale » Căţelul este găsit dându-şi ultima suflare într-o canalizare. Priviţi momentul emoţionant când este salvat

Este lesne de înţeles pentru oricine că modul de viaţă al câinilor ce trăiesc pe străzi scoate la iveală riscuri şi pericole prezente la tot pasul.

Şi, din păcate, există multe exemplare care se confruntă cu situaţii fără ieşire. Este şi cazul un patruped care dacă nu ar fi fost salvat la timp de nişte oameni cu suflet mare, destinul său ar fi avut un final extrem de trist.

Aceşti îngeri, nimeni alţii decât voluntarii Animal Aid Unlimited din India, au fost anunţaţi că un câine, captiv într-o canalizare insalubră, era pe cale să-şi piardă viaţa. Fără să stea pe gânduri, oamenii s-au deplasat la locul cu pricina, unde au fost martorii unei scene copleşitoare…

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au putut auzi scâncetele de durere ce răzbăteau din interiorul canalizării.

Unindu-şi forţele, voluntarii au reuşit să ridice o placă mare de beton ce acoperea canalul. Abia după ce au îndepărtat-o, au putut vedea starea groaznică în care se afla bietul animal.

Extrem de slăbit şi cu nasul scufundat în apă, câinele părea că încetase să mai respire.

Gemetele sale, însă, au fost cele care i-au emoţionat cel mai mult pe oamenii veniţi să îl salveze; Era clar că suferea extraordinar, deşi, din fericire, nu prezenta răni vizibile.

„L-am ridicat cu foarte mare atenţie, dar în scurt timp am descoperit că are probleme neurologice grave, probabil din cauza unei lovituri la cap”, au declarat salvatorii săi.

Cumva, căţelul a înţeles că acei oameni sunt acolo pentru a-l ajuta şi s-a lăsat complet pe mâinile lor, a încetat să plângă şi le-a permis să-l ţină în braţe fără să opună rezistenţă.

Puiul a fost dus rapid la ambulanţă pentru a beneficia de toate îngrijirile de care avea nevoie. A primit lichide şi medicamente care să-i stabilizeze starea în care se afla.

După ce a fost în afara oricărui pericol şi pentru prima dată în viaţa sa, bietul căţel a putut să se relaxeze şi să doarmă nonstop pentru următoarele 24 de ore.

A treia zi, când în cele din urmă s-a trezit, a reuşit să guste din prima porţie adevărată de mâncare, dar era totuşi atât de slab, încât a avut nevoie de ajutor pentru a ţine capul ridicat.

L-au numit Micul Leo, iar primele sale încercări de a se ridica au fost sortite eşecului, pierzându-şi echilibrul şi prăbuşindu-se imediat. Au fost momente deosebit de emoţionante pentru salvatorii săi.

Însă cu multă perseverenţă şi dragoste nemărginită, salvatorii săi au reuşit să înfăptuiască ceea ce iniţial părea imposibil.

În cea de-a şaptea zi, Leo s-a putut ridica pe propriile picioare!

Deşi patrupedul era acum în siguranţă, încă nu reuşea să-şi menţină echilibrul cum trebuie, dar bucuria lui de a fi salvat a fost atât de mare, încât nu a renunţat nicio clipă să lupte.

Salvatorii lui au crezut că nu se va mai putea recupera niciodată, dar după câteva zile de ridicări şi prăbuşiri…

Micul Leo a învăţat să meargă din nou! Totul părea un adevărat miracol!

Videoclipul are peste 20 de milioane de vizualizări şi când îl urmăreşti este aproape imposibil să-ţi stăpâneşti lacrimile!

Distribuiţi această salvare emoţionantă cu prietenii şi familia pe Facebook.