LiveBiz
Bărbatul găseşte 4 căţei acoperiţi cu bitum şi lăsaţi să moară; Îşi dă seama că încă mai este timp să fie salvaţi

Bărbatul găseşte 4 căţei acoperiţi cu bitum şi lăsaţi să moară; Îşi dă seama că încă mai este timp să fie salvaţi

LiveBiz » Animale » Bărbatul găseşte 4 căţei acoperiţi cu bitum şi lăsaţi să moară; Îşi dă seama că încă mai este timp să fie salvaţi

Această poveste care îţi face sângele să fiarbă s-a întâmplat în oraşul Iaşi, din nord-estul României şi are drept protagonişti patru căţeluşi ce au fost găsiţi acoperiţi cu bitum fierbinte. Aceştia stăteau neajutoraţi în mijlocul străzii deoarece cineva îi lăsase acolo să moară.

Din fericire, oamenii minunaţi de la „Fundaţia Sky pentru Drepturile Animalelor”, au aflat despre pui înainte de a fi prea târziu. Au ajuns cu aceştia în stare critică la clinica veterinară şi a fost nevoie să fie supuşi anesteziei până când bitumul a putut fi îndepărtat.

Vestea bună este că toţi cei patru pui se descurcă bine, însă nu este prima dată când aceste biete animale sunt torturate cu bitum pe teritoriul României.

Facebook

Incidentul îngrozitor s-a petrecut în vara anului 2016, dar serveşte ca un bun memento pentru ca oamenii să ia atitudine şi să acţioneze în numele celor care nu se pot apăra singuri, fie că sunt copii, bătrâni sau animale.

Dar ceea ce este şi mai trist în legătură cu această poveste este faptul că, potrivit Daily Mail, ofiţerul de poliţie care a fost ales să se ocupe de caz a mărturisit că nu-şi va pierde timpul investigând această faptă reprobabilă.

Facebook

Într-o zi toridă de vară, în Iaşi, cel mai mare oraş din nord-estul României, cineva a turnat smoala rămasă de pe un şantier peste trupurile celor patru pui.

Mai mult de atât, persoana crudă a lăsat bieţii câini să sufere în mijlocul drumului. Doi dintre căţei au avut corpul acoperit cu bitum pe mai bine de 80% din suprafaţă.

Facebook

Voluntarii de la „Fundaţia Sky” au descoperit căţeii, lăsaţi să-şi dea ultima suflare de către cineva care se bucură să tortureze animalele, susţin oficialii.

„Începem să ne punem semne de întrebare dacă nu cumva există cineva care se ocupă de asemenea fapte în oraş şi supune la astfel de chinuri bietele animale”, a declarat Cătalin Pavaliu, directorul executiv al Fundaţiei Sky pentru Drepturile Animalelor.

Facebook

Puii au fost trimişi la o clinică unde au rămas sub observaţie timp de cel puţin o săptămână.

Doctorul veterinar Sorin Puiu a fost nevoit să anestezieze puii pentru a rezista operaţiunii de salvare.

După ce şi-au revenit complet, au fost pregătiţi pentru adopţie.

Facebook

Cei care apără drepturile animalelor, inclusiv Fundaţia Sky, lucrează neobosit pentru a ajuta animalele abuzate şi neglijate din România. Dar aceştia nu pot să o facă singuri.

„În timpul celor 9 ani de existenţă, am dus o adevărată luptă pentru găsirea unor îngrijitori buni pentru adăpost, deoarece nu înţelegeau de ce un câine ar trebui hrănit şi îngrijit când este bolnav, de ce ar trebui să fie protejat împotriva ploii, zăpezii, frigului”, explică Fundaţia Sky pe pagina oficială de Facebook.

Oamenii trebuie să înveţe că nu este bine să le faci rău animalelor. Iar poliţia trebuie să anunţe public faptul că nu va mai tolera abuzul asupra animalelor.

Facebook

Din fericire, cățelușii au trecut cu bine peste această grea încercare şi au revenit la comportamentul lor jucăuş. Ulterior au fost adoptaţi şi se bucură de viaţă fericită pe care o merită.

Facebook

Câinii fără stăpân de pe străzile României reprezintă o problemă din ce în ce mai mare, deoarece în loc să le ofere dragoste şi siguranţa unui cămin permanent, tot mai multe persoane aleg să îşi abandoneze animalele de companie.

Vă rugăm să distribuiţi acest articol pentru a ajuta la creşterea gradului de conştientizare cu privire la abuzul asupra animalelor şi pentru a le transmite tuturor că nu este niciodată bine să răneşti un biet animal!

Ţi-a plăcut acest articol?