LiveBiz
Băiatul decide să-şi abandoneze căţelul la un adăpost doar pentru ca tatăl său să nu-l mai poată răni

Băiatul decide să-şi abandoneze căţelul la un adăpost doar pentru ca tatăl său să nu-l mai poată răni

LiveBiz » Animale » Băiatul decide să-şi abandoneze căţelul la un adăpost doar pentru ca tatăl său să nu-l mai poată răni

Oricât de mult iubim finalurile fericite, trebuie să acceptăm şi faptul că realitatea nu este întotdeauna doar lapte şi miere. Un băiat din Mexic a trebuit să înveţe acest lucru pe propria piele, întrucât şi-a părăsit câinele pentru a-l proteja şi pentru a se asigura că va trăi o viaţă mai bună – un sacrificiu, fără îndoială, făcut din dragoste.

Nu este uşor pentru un copil de doisprezece ani să renunţe la un animal de companie care nu a adus nimic altceva decât fericire în viaţa lui.

La urma urmei, animalele de companie sunt prieteni minunaţi. Sunt loiali, iubitori şi au un mod special de a recompensa faptele bune. Însă pierderea unui animal de companie care ne-a făcut viaţa mai fericită lasă un gol care nu poate fi niciodată umplut. Unii îşi pierd cei mai buni prieteni pe caz de boală, alţii în accidente, dar mai sunt şi acele persoane, precum Andrés, care nu au de ales decât să-şi lase animalele de companie pe mâini mai sigure.

Voluntarii unui adăpost numit Xollin au găsit căţelul la uşa lor pe data de 13 februarie. Era aşezat într-o cutie de carton, însoţit de un mesaj scris de Andrés, un băieţel în vârstă de doisprezece ani.

„Mă numesc Andrés şi am 12 ani. Eu şi mama am decis să-l lăsăm la voi. Toate acestea din cauza tatălui meu, care se gândea să-l vândă. Dar tot el îl bătea mereu şi îl lovea cu piciorul. Odată l-a lovit atât de tare, încât mica lui coada s-a accidentat. Sper că îl veţi putea ajuta şi că veţi avea grijă de el. Îi las şi o jucărie de pluş, astfel încât să nu mă uite.”

Într-o postare publicată pe Facebook, personalul a prezentat un scurt istoric despre ceea ce le-a scris băiatul de doisprezece ani.

„Cineva a lăsat acest câine la uşa adăpostului, în interiorul unei cutii, cu o jucărie de pluş şi un mesaj. Mesajul a fost scris de un copil şi explică faptul că tatăl său bătea întotdeauna câinele şi plănuia să-l vândă. Deci, într-o astfel de stare de disperare, a lăsat câinele la noi pentru a-l salva.”

Mesajul sfâşietor şi scurta descriere împărtăşite pe pagina de Facebook a adăpostului i-au făcut pe utilizatorii reţelei de socializare să-şi ofere tot suportul – mulţi dorind să-l adopte şi să-i ofere o casă bună.

Nu numai atât, dar au transmis o mulţime de cuvinte încurajatoare pentru băieţel: „Trebuie să fi fost extrem de dificil pentru Andrés să ajungă la o decizie atât de dureroasă şi să o pună în practică. Din fericire, cu ajutorul mamei sale, a reuşit să aducă câinele într-un loc în care va fi iubit şi îngrijit – unde nu trebuie să mai îndure bătăi şi urlete.”

După ce au găsit câinele şi mesajul la uşa lor, oamenii de la adăpost au acţionat rapid.

„Trebuie să ducem câinele la veterinar pentru a-i putea verifica coada, care aparent este fracturată. De asemenea, trebuie să eliminăm paraziţii şi să-i facem un control. Acestea înseamnă cheltuieli şi muncă pentru noi, dar din fericire câinele va fi în siguranţă.”

Personalul de la adăpost a decis să îi pună numele Rene. Pe lângă dorinţa de a-l menţine sănătos şi în siguranţă, sunt, de asemenea, hotărâţi să găsească un cămin iubitor – dar nu este atât de uşor, având în vedere valul copleşitor de mesaje sosite după ce au împărtăşit povestea lui Rene în mediul virtual.

Au primit peste 300 de mesaje de la oameni care şi-au exprimat dorinţa de a-l adopta pe Rene.

Oricât de emoţionant este să ştim că există multe suflete nobile care doresc să-l adopte şi să-l îngrijească în mod corespunzător, adăpostul nu poate să nu-şi exprime îngrijorarea pentru alte animale care au nevoie de acelaşi ajutor. Cu atât de multe animale care suferă abuzuri, se pare că doar cele ale căror poveşti devin virale sunt salvate.

„Dacă v-aţi deschide inima şi casa pentru toţi şi nu doar pentru acest câine, toate animalele din adăpost ar fi fost deja adoptate de două ori. Mulţumim puţinelor persoane care au venit la adăpost oferindu-şi ajutorul pentru a proteja alte animale care au suferit abuzuri sau care au fost abandonate.”

Sacrificiul şi decizia lui Andrés nu au fost deloc egoiste. Poate că i-a sfâşiat inima şi l-a lăsat pe Rene trist şi îngândurat, dar pe termen lung a fost cu siguranţă alegerea potrivită.

Acum, Rene a fost deparazitat şi este aproape să-şi revină complet – într-un loc în care nu mai trebuie să sufere.

În cele din urmă, va face parte dintr-o mare familie care se va asigura că primeşte dragostea şi grija pe care le merită.

Să sperăm că şi alte animale care au suferit abuzuri, cum este şi cazul lui Rene, vor avea parte de vieţi sigure şi fericite alături de oameni care să le iubească aşa cum merită

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.