LiveBiz
Vecinii îşi unesc forţele pentru a salva câinele paralizat care a fost aruncat într-un râu

Vecinii îşi unesc forţele pentru a salva câinele paralizat care a fost aruncat într-un râu

LiveBiz » Animale » Vecinii îşi unesc forţele pentru a salva câinele paralizat care a fost aruncat într-un râu

Animalele sunt atât de docile şi de iubitoare, încât îţi vine greu să crezi că încă mai există oameni cu o inimă atât de putredă. Aceste persoane sunt capabile să comită cele mai rele acte împotriva bietelor vieţuitoare neajutorate. Mărturie în acest sens este şi următoarea poveste în care un grup de vecini l-a găsit pe Dug, un câine paraplegic cu un trecut tulburător.

Această tristă poveste a început pe malul unui râu din apropierea São Paulo, Brazilia. Într-o dimineaţă, un vecin din zonă şi-a dat seama că un căţeluş abia îşi putea ţine capul deasupra apei, viaţa lui era în mare pericol şi cineva trebuia să-l ajute de urgenţă.

Imediat, bărbatul a împrumutat o barcă de la un alt vecin pentru a putea ajunge acolo unde era căţeluşul, l-a prins ferm şi l-a scos din apă. Vânzându-l în ce stare se afla, omul a rămas fără cuvinte. Era epuizat, incapabil să meargă şi suferea şi de malnutriţie.

Avea în mod clar sechele provenite din trecutul său trist

Transportat la cel mai apropiat centru veterinar, medicii au consultat cu atenţie bietul animal, descoperind în mai multe zone ale corpului unele leziuni superficiale şi dureroase. Din fericire, câinele a rămas conştient.

Devastat, patrupedul zăcea acolo, având putere doar să-şi mai ridice capul din când în când. Animalul a băut apă cu ajutorul unei seringi şi a mâncat puţin.

În evaluarea veterinară, s-a constatat că suferise foarte mult, dar nu prezentă semne de sufocare sau lichid în plămâni. Au fost găsite răni vechi. Şi există indicii că este paraplegic de ceva timp.

Gisele Carvalho, directorul unui ONG pentru protecţia animalelor, crede că Dug a fost aruncat intenţionat în râu pentru a a-şi găsi sfârşitul.

Femeia se temea că fostul stăpân al lui Dug a ales această cale crudă pentru a-i pune capăt vieţii.

„În acea zonă a râului în care a fost găsit, nu există nicio modalitate de a intra sau de a cădea accidental, deoarece există ziduri şi bariere. Câinele este paraplegic de ceva timp” – spune femeia.

Vechile cicatrici de pe corpul său sunt dovada faptului că a fost abuzat fizic în trecut. Cu toate acestea, comportamentul iubitor al lui Dug nu s-a schimbat, în ciuda răutăţii umane la care a fost supus.

Dug încă are încredere în oameni.

Gisele ar fi în stare de orice să găsească persoana care i-a făcut atât de mult rău acestui biet câine şi să o facă să plătească în faţa legii.

Femeia este conştientă de faptul că nu-i va fi uşor să găsească o casă pentru Dug, având în vedere starea sa. Dar asta nu o împiedica să-l trateze cu dragoste şi să aştepte să se întâmple un miracol.

Este evident că până nu de mult viaţa lui Dug a fost un calvar, suferind ani la rând pe nedrept. Acest patruped chiar merită o familie care să-l iubească cu adevărat.

Ţi-a plăcut acest articol?