LiveBiz
Leul este încolţit de 20 de hiene hămesite – dar staţi să vedeţi cine apare şi îl salvează în ultima clipă

Leul este încolţit de 20 de hiene hămesite – dar staţi să vedeţi cine apare şi îl salvează în ultima clipă

LiveBiz » Animale » Leul este încolţit de 20 de hiene hămesite – dar staţi să vedeţi cine apare şi îl salvează în ultima clipă

Cu siguranţă mulţi dintre voi aţi vizionat încă de la apariţie filmul de animaţie „Regele Leu” şi aţi putut observa cât de curajoase pot fi aceste animale.

La urma urmei, ce nu este regal, mândru şi feroce în legătură cu cea mai periculoasă felină din lume? Dar chiar şi leii au nevoie de ajutor din când în când… chiar dacă acesta vine de la alţi confraţi.

Nu v-am convins? Din fericire, o echipă de filmare a BBC Earth a surprins câteva imagini uimitoare în care un leu este atacat de o haită de hiene, doar pentru a fi salvat în ultimul moment într-un mod care l-ar face chiar şi pe Mufasa mândru…

BBC Earth / YouTube

Ca parte a noii serii de documentare „Dynasties” de pe canalul BBC Earth, prezentate de îndrăgitul Sir David Attenborough, facem cunoştinţă cu Red, un leu curios care îşi doreşte să exploreze zone cât mai întinse de prerie.

Acest lucru însă s-a dovedit a fi o mare greşeală. Nu a durat mult până să întâlnească o haită de 20 de hiene, hămesite şi extrem de agresive.

BBC Earth / YouTube

Desigur, pentru un leu, una sau două hiene nu reprezintă niciun pericol real în sălbăticie. Însă când vine vorba de o haită de 20, numărul este în favoarea lor.

Leul încearcă să se apere, în timp ce haita îl înconjoară, dar şansele acestuia sunt minime.

Cu toate speranţele aparent pierdute, apariţia vărului său, Tatu, duce situaţia în favoarea leilor, salvându-i lui Red viaţa. El auzise strigătul de suferinţă al confratelui său şi s-a îndreptat spre locul cu pricina pentru a-l salva pe cel asemeni lui.

Împreună, cei doi reuşesc să oprească atacul haitei, alungând hienele care în cele din urmă fug cu cozile între picioare.

Pentru a vedea acest material uimitor, urmăriţi videoclipul de mai jos:

După cum putem vedea, aceasta este dragoste la cel mai înalt nivel.

Avem atât de multe de învăţat de la animale sălbatice. Dacă sunteţi de acord, distribuiţi acest articol pe Facebook!

Ţi-a plăcut acest articol?