LiveBiz
Bărbatul salvează o pasăre Colibri rănită; 4 ani mai târziu aceasta încă îi mulţumeşte într-un mod incredibil

Bărbatul salvează o pasăre Colibri rănită; 4 ani mai târziu aceasta încă îi mulţumeşte într-un mod incredibil

LiveBiz » Animale » Bărbatul salvează o pasăre Colibri rănită; 4 ani mai târziu aceasta încă îi mulţumeşte într-un mod incredibil

Cei mai mulţi oameni nu uită niciodată un act de bunătate care le este adresat. Acest lucru este valabil şi în cazul necuvântătoarelor… incluzând chiar şi păsările Colibri.

Poate tocmai din acest motiv, o pasăre Colibri revine în fiecare an la casa unui bărbat din Georgia, SUA, după ce omul i-a salvat viaţa în urmă cu ceva timp.

Fiind pasionat de maşini cu mulţi cai putere şi fost ofiţer SWAT, Mike Cardenaz ar putea părea un tip dur. Dar asta nu înseamnă că Mike nu are şi o latură sensibilă care să-i dezvăluie sufletul său minunat.

YouTube

Datorită bunătăţii sale, Cardenaz se implică de multe ori să ajute animalele greu încercate. În prezent, el îngrijeşte o veveriţă cu fălci rănită, până când se va însănătoşi.

„Din acest motiv oamenii m-au poreclit Dr. Doolittle”, a declarat Cardenaz pentru WRDW.

În urmă cu patru ani însă, el a ajutat la salvarea unei păsări Colibri aflată în mare impas. Cardenaz are flori pe pridvorul casei sale, care atrag o mulţime de păsări.

YouTube

Într-una din zile, bărbatul a ieşit din casă şi a găsit o pasăre care era rănită până în punctul în care nu mai putea zbura.

„Câteva pene din aripile sale erau rupte şi nu mai putea să zboare”, povesteşte Cardenaz.

Drept urmare, Cardenaz a luat pasărea în casă şi s-a asigurat că va fi în siguranţă şi bine hrănită. El a numit-o Buzz şi a îngrijit-o până s-a însănătoşit complet cu Pedialyte (o soluţie pediatrică de rehidratare) şi zahăr.

YouTube

„A trebuit să aştept până când i-au căzut penele şi i-au crescut altele noi. Asta a durat 8 săptămâni, timp în care a devenit membru al familiei”, îşi aminteşte Cardenaz.

Odată cu trecerea timpului, Buzz a început să se simtă din ce în ce mai bine, dar a ales să mai rămână o perioadă în preajma noii sale familii.

„Obişnuia să zboare în jurul curţii şi se întorcea atunci când simţea că oboseşte pentru că se afla în zona sa de confort, până când în cele din urmă a decolat spre ţările calde. Şi a revenit de fiecare dată în ultimii patru ani”, mărturiseşte Cardenaz.

YouTube

Micuţa Colibri zbura până în America de Sud şi înapoi în Grovetown, Georgia, în fiecare an, doar pentru a-l vizita pe omul care a salvat-o.

Cardenaz este 100% sigur că cea care se întoarce la el este aceeaşi pasăre pe care a salvat-o cu ani în urmă.

„O pasăre Colibri întâmplătoare nu vine să se aşeze în palma ta”, spune Cardenaz.

Dar în acest an, Cardenaz a fost îngrijorat în privinţa lui Buzz. Buzz nu a apărut în perioada în care venea de obicei. Trecuseră una sau chiar două săptămâni. Zi de zi, Cardenaz şi-a căutat mica prietenă în speranţa că aceasta se va întoarce.

YouTube

„Am fost destul de îngrijorat şi ieşisem să mătur de pe veranda din faţa casei când am simţit ceva zburând în jurul capului meu. M-am oprit, am întins mâna şi Buzz a aterizat în palma mea”, povesteşte Cardenaz.

Din fericire, cei doi prieteni s-au reunit din nou şi totul mulţumită unui simplu gest de bunătate. Dacă Cardenaz i-ar fi întors spatele păsării rănite, şansele sale de supravieţuire ar fi fost extrem de mici. Acum, cei doi au stabilit o prietenie pe care majoritatea oamenilor nu au şansa de a o experimenta, iar pentru asta Cardenaz este extrem de recunoscător.

Vă invităm să-l urmăriţi pe Cardenaz povestind mai multe despre prietenia lui incredibilă cu Buzz în videoclipul de mai jos:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?