LiveBiz
Doi bărbaţi găsesc 7 căţeluşi abandonaţi pe o insulă pustie şi depun toate eforturile pentru a-i salva

Doi bărbaţi găsesc 7 căţeluşi abandonaţi pe o insulă pustie şi depun toate eforturile pentru a-i salva

LiveBiz » Animale » Doi bărbaţi găsesc 7 căţeluşi abandonaţi pe o insulă pustie şi depun toate eforturile pentru a-i salva

Junior Cook şi prietenul său, Bobby, explorau împrejurimile unei mici insule canadiene, fără să ştie că nu peste mult timp vor fi autorii unei salvări incredibile. În timp ce navigau pe lângă insulă, Junior şi Bobby au auzit mai multe zgomote ciudate venind dinspre bucata de pământ nelocuită.

Ştiind că insula este abandonată, nu au acordat prea multă atenţie în acel moment, dar inima nu-i lăsa să nu revină să cerceteze zona, drept urmare au decis să se întoarcă a doua zi.

Preocupat de incident, Junior s-a gândit că sunetele ar putea proveni de la vreun animal care avea nevoie de ajutor, aşa că a vrut să investigheze mai îndeaproape.

Când a ajuns la faţa locului, lui Junior nu i-a venit să creadă priveliştea care i se dezvăluia în faţa ochilor. Şapte căţeluşi abandonaţi plângeau şi dădeau ture în jurul insulei complet derutaţi.

Bărbatul a vrut imediat să-i ajute, neputând să-i lase acolo. Aşa că a contactat o organizaţie locală care este dedicată salvării animalelor şi transportării lor în adăposturi locale sau în alte zone, astfel încât să aibă un acoperiş deasupra capului.

Spre norocul căţeilor, această organizaţie a decis să ajute la salvare şi au fost dispuşi să contribuie cu toată experienţa lor la această acţiune.

Grupul a scris pe Facebook. „Acesta nu este un caz izolat, se întâmplă zilnic în toată lumea”.

La început, Junior şi prietenul lui au crezut că zgomotele provin de la lupi. Dar, din fericire, a decis să se întoarcă pe insulă pentru a vedea ce se întâmplă.

„El şi prietenul său navigau în jurul insulei şi începuse să se întunece când au auzit ceva zgomote dinspre insulă. Şi-au scos binoclul şi nu au putut vedea altceva decât nişte umbre întunecate. Iniţial au crezut că sunt lupi.” – a declarat directorul organizaţiei de salvare.

Deşi organizaţia a fost dispusă să intervină în timp util, organizarea transportului pentru acest caz specific a fost mai complicată decât se aşteptau. Aşadar, au decis să le asigure patrupezilor porţii de mâncare în zilele următoare, aranjând în acelaşi timp o modalitate de a-i scoate de pe insulă.

Junior a continuat să ajute pe tot parcursul procesului de salvare şi chiar a transportat zilnic pachetele de mâncare pentru căţei.

Micuţii erau complet subnutriţi, la un pas de moarte. Şi atât de flămânzi, încât în ​​prima zi au mâncat porţii duble de hrană.

Deşi căţeluşii erau destul de speriaţi şi se îndepărtau ori de câte ori vedeau barca lui Junior, această situaţie s-a schimbat odată cu trecerea timpului devenind mai prietenoşi.

În cele din urmă, puii au fost salvaţi de pe insulă şi au călătorit 530 de kilometri până în Winnipeg.

Gaşca de căţeluşi era formată din patru băieţi şi trei fete.

Chiar dacă erau în sfârşit în siguranţă, căţeii au avut nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru tratamentul problemelor de sănătate.

„Au primit tratament medical pentru purici, viermi şi malnutriţie, iar când vor fi sănătoşi, vor fi daţi spre adopţie”.

Mulţi oameni şi-au arătat interesul de a deveni potenţialii lor adoptatori, aşa că Junior şi prietenul său, Bobby, au vrut să meargă la adăpost pentru a-şi lua rămas bun de la cei şapte căţei înainte ca aceştia să plece spre căminele lor permanente.

Ţi-a plăcut acest articol?