LiveBiz
Un copil încearcă să vândă flori unui turist: dar acesta îl duce într-un magazin pentru a-i cumpăra pantofi noi

Un copil încearcă să vândă flori unui turist: dar acesta îl duce într-un magazin pentru a-i cumpăra pantofi noi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un copil încearcă să vândă flori unui turist: dar acesta îl duce într-un magazin pentru a-i cumpăra pantofi noi

Uneori, un act de bunătate vine atunci când te aştepţi cel mai puţin sau de la persoana de la care te aştepţi cel mai puţin. În fiecare zi suntem obişnuiţi să vedem tot felul de ştiri negative în ziare, pe web sau la TV. Dar, uneori, acest flux nesfârşit de probleme şi lucruri rele este întrerupt de ceva care ne oferă un motiv de alinare, ne face să ne gândim şi ne oferă un motiv să ne recăpătăm încrederea în umanitate. Iar următorul exemplu este cât se poate de grăitor:

Povestea în cauză s-a petrecut în Manila, Filipine şi îi are ca protagonişti pe un băiat amărât de pe stradă şi un turist aflat în trecere prin oraş. Băieţelul fără adăpost încerca să vândă câteva buchete de flori, când s-a întâlnit cu un tânăr care a decis să-i ofere ceva mai mult decât câteva monede.

Bărbatul a observat că băiatul era desculţ şi avea picioarele murdare şi rănite. Fără să se gândească prea mult, l-a invitat să-l urmeze într-un mall din apropiere şi, odată ajunşi în interior, i-a cerut să-şi aleagă o pereche de pantofi sport care sa-i placă.

Micul cerşetor a fost iniţial foarte surprins, dar nu a aşteptat să fie rugat de două ori şi a ales un model aflat la vânzare: o pereche de pantofi Nike confortabili, ideali pentru alergare. Odată încălţat, chipul lui radia o bucurie ce nu poate fi exprimată în cuvinte.

Era atât de emoţionat şi mulţumit de noii săi pantofi sport, încât cu certitudine nu mai purtase de mult aşa ceva. Povestea a fost documentată de Ahyan Yerro, şeful magazinului unde turistul necunoscut a decis să ofere acest dar generos, ulterior fiind împărtăşită pe social media.

Străinul a mulţumit personalului magazinului pentru amabilitate, dar a refuzat să acorde interviuri sau să-şi facă publică identitatea. Cu toate acestea, a acceptat să fie fotografiat alături de copilul fără adăpost şi de angajatul care i-a ajutat să aleagă perechea potrivită de pantofi.

După vizita în magazinul de încălţăminte, cei doi au fost văzuţi intrând într-un alt magazin pentru a cumpăra haine noi şi la final s-au aşezat să mănânce ceva. Înainte de a pleca, turistul a ţinut în mod special să cumpere toate florile pe care băiatul trebuia să le vândă.

Ţi-a plăcut acest articol?