LiveBiz
Mama refuză avortul copilului cu anomalie genetică când medicii i-o cer. Iată-l cum arată un an mai târziu

Mama refuză avortul copilului cu anomalie genetică când medicii i-o cer. Iată-l cum arată un an mai târziu

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Mama refuză avortul copilului cu anomalie genetică când medicii i-o cer. Iată-l cum arată un an mai târziu

După ce parlamentul statului New York a adoptat legea care permite ca un avort să se facă până în luna a noua de sarcină, mamele din Statele Unite au început să-şi împărtăşească experienţele de viaţă pentru a încuraja alte femei să nu recurgă la această soluţie.

Una dintre acestea este Kate Mckinney, mamă a trei fiice până când a rămas din nou gravidă. Ea şi soţul ei, Bobby, au fost încântaţi să afle că familia lor se va mări, dar au avut o mare provocare de înfruntat după ecografia în urma căreia li se dezvăluia sexul copilului.

„Nu numai că am aflat că urma să avem un băiat, dar am constatat că fătul avea o anomalie, fiind necesar să cerem imediat părerea unui specialist”, a declarat Kate într-o postare pe Facebook.

„Singura informaţie pe care o aveam era că în spatele gâtului se acumulase ceva fluid, care ar putea conduce spre mai multe lucruri diferite, dar niciunul dintre ele bun. Am plecat de la doctor destul de devastaţi în acea zi”, mărturiseşte femeia.

Anunţ

Nu i-au dat nicio şansă

La 18 săptămâni de sarcină, Kate s-a consultat cu un medic specialist şi a aflat că fluidul din spatele gâtului era într-o cantitate atât de mare, încât copilul nu ar fi supravieţuit. Nu avea nicio şansă. Diagnosticul a fost higromă chistică. Asta însemna că ar putea avea trisomie, o anomalie genetică care poate conduce la grave probleme în dezvoltarea organelor interne.

Kate Mckinney

Înainte de diagnostic, doctorul a încercat să o convingă pe Kate să renunţe la sarcină. Reacţia ei a fost să verse lacrimi amare, dar decizia fusese luată. „I-am spus că nu aş putea să renunţ. Mi-a vorbit despre riscurile continuării sarcinii şi ce s-ar întâmpla în cazul unui deces intrauterin. Tot încerca să mă convingă să fac avort”, îşi aminteşte ea.

Când Kate a fost trimisă să facă un test de sânge pentru a identifica cauza prezenţei fluidului, o asistentă medicală a încurajat-o. „Mi-a pus mâna pe braţ, m-a privit în ochi şi mi-a spus: ‘Doar să ai credinţă. Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu.’ Într-un cabinet medical, unde se părea că ofereau acadele după fiecare avort, această femeie era un înger. Ştiu că Dumnezeu a adus-o acolo în acea zi pentru a-mi spune aceste cuvinte. Aveam nevoie să aud asta. Numele ei este Whitney şi nu am mai văzut-o în cabinetul doctorului deşi am fost de cel puţin 20 de ori acolo. A fost îngerul meu în acea zi.”

Testul credinţei

Pe măsură ce sarcina îşi urma cursul, Kate a decis să meargă săptămânal la medic, înfruntând insistenţa doctorilor în privinţa avortului. „Ne-am rugat foarte mult. I-am cerut lui Dumnezeu un miracol în noaptea dinaintea consultului de 26 de săptămâni”, spune ea.

În timpul consultului, medicul nu a măsurat higroma chistică şi Kate s-a temut să nu primească din nou vreo veste proastă. Cu toate acestea, un doctor care a asistat pentru prima dată la consultaţie i-a spus pe un ton calm că nu au avut nimic de măsurat. Chistul dispăruse.

Kate a născut iar fiul său a venit pe lume fără probleme de sănătate. Doctorii au fost şocaţi şi i-au făcut o mulţime de investigaţii, încercând să găsească ceva care ar putea fi în neregulă cu el. Toate rezultatele s-au dovedit a fi negative. Copilul era perfect sănătos.

Kate Mckinney

„Singura problemă pe care o are copilul este un suflu sistolic la inimă, ceva comun şi care se ajustează. Asta-i tot. Copilul căruia i s-au dat 0% şanse de supravieţuire este aici şi este sănătos”, a spus mama.

„Sunt ferm convinsă că mi-a fost testată credinţa în timpul acestei sarcini. Dumnezeu a vrut să vadă dacă aş face imposibilul şi aş putea duce planul său la bun sfârşit. A vrut să vadă dacă mi-aş pune credinţa în El să ne vindece copilul. Şi ce mă bucur că am făcut-o”, mărturiseşte Kate.

Kate Mckinney

„Eu aleg viaţa. Ieri, astăzi şi mâine. Aşa cum ştim cu toţii, nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu.”, a mai adăugat ea.

Dacă credeţi că toţi copiii merită o şansă la viaţă, arătaţi-vă sprijinul distribuind acest articol pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?