LiveBiz
Pisica în stare deplorabilă găsită pe străzi nu încetează să le arate recunoştinţa salvatorilor săi

Pisica în stare deplorabilă găsită pe străzi nu încetează să le arate recunoştinţa salvatorilor săi

LiveBiz » Animale » Pisica în stare deplorabilă găsită pe străzi nu încetează să le arate recunoştinţa salvatorilor săi

Orice iubitor de animale nu are o părere bună despre acei proprietari iresponsabili. Vorbim despre persoanele care îşi abandonează animalele de companie, lăsându-le să se descurce singure pe străzi.

Din fericire, există încă mulţi oameni cu suflet bun care luptă pentru binele animalelor. Oameni care sunt dispuşi să le ofere a doua şansă la viaţă.

Într-o zi caniculară, o femeie a găsit o pisică ascunsă sub maşina fiului ei. Felina se adăpostise în acel loc, căutând puţină umbră şi se răcorea stând culcată pe trotuarul unde era parcat autovehiculul.

Femeia a contactat imediat voluntarii de la „Cats of San Bernardino”, o organizaţie non-profit cu sediul în San Bernardino, California, pentru a ajuta bietul animal.

Salvatorii s-au grăbit să ajungă la locul indicat pentru a verifica cazul. Din fericire pentru ei, pisica nu era sălbatică, aşa că au mângâiat-o cu uşurinţă şi au capturat-o.

„Parcă voia să spună: ‘Vă rog, luaţi-mă cu voi’” – povesteşte Jaina, una dintre voluntarele Cats of San Bernardino.

Salvatorii au adus cu blândeţe biată pisica la maşină, apoi la veterinar pentru a fi examinată.

La început au crezut că pisica este o femelă, dar mai târziu au aflat că de fapt este un motan.

„Am crezut că pisica este o femelă, deoarece era atât de subnutrită şi fusese deja sterilizată”.

Toată lumea a dedus că foştii săi stăpâni s-au mutat şi l-au abandonat. L-au lăsat pe străzi şi a trebuit să se descurce singur. De aceea era atât de slăbit, cu blana încâlcită şi câteva zone lipsite de păr.

Avea o astfel de zonă pe frunte care se întindea până la un ochi. De asemenea, medicii veterinari au identificat o umflătură în zona capului.

„Ne-am uitat la abcesul de pe frunte si am început imediat tratamentul cu antibiotice.”

Jaina şi Ivy, voluntare CSB, au numit motanul Valentino şi au depus toate eforturile pentru a-l ajuta să se vindece.

„Voiam doar să oferim tuturor o actualizare şi să vă spunem că Valentino se descurcă bine. Tratamentul îşi face efectul şi inflamaţiile au dispărut complet. A luat în greutate şi devine pe zi ce trece mai puternic. O bună parte din blană i s-a regenerat şi arată din ce în ce mai frumos.”

După câteva săptămâni toată lumea a fost uimită de transformarea motanului. Dar partea cea mai bună este că de îndată ce a început să se vindece, a stabilit o legătură puternică cu salvatoarele sale.

„Personalitatea lui s-a schimbat în: ‘Vă iubesc oameni buni! De fiecare dată când îl luăm în braţe, el începe să se gudure şi să ne mulţumească. Apoi îi place să ne sărute, aşa că ne dă un pupic pe nas. Este un iubit”, mărturiseşte Jaina.

Valentino îi arată Jainei cât de recunoscător este gudurându-se de ea ori de câte ori poate.

„Evident, suntem ocupați fiindcă avem multe alte pisici pe care trebuie să le îngrijim. Valentino îşi va căuta în curând o casă. Va trebui, evident, să fie casa perfectă pentru el. Are nevoie de de cineva care sta foarte mult acasă, pentru a-şi petrece mult timp cu el. Îi place să fie alături de cineva care să-i ofere tot timpul atenție.”

Urmăriți salvarea lui Valentino în videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?