LiveBiz
Câinele vârstnic a aşteptat să-şi întâlnească surioara umană pentru a muri liniştit

Câinele vârstnic a aşteptat să-şi întâlnească surioara umană pentru a muri liniştit

LiveBiz » Animale » Câinele vârstnic a aşteptat să-şi întâlnească surioara umană pentru a muri liniştit

Câinii vârstnici sunt adesea neglijaţi în adăposturi din cauza bătrâneţii lor. Şi cu siguranţă în astfel de cazuri este nevoie de o familie specială care să-şi deschidă inima şi casa.

Dar Beth şi Michael Clark nu au ezitat nicio clipă când l-au văzut pe Rocky, un câine în vârstă de 17 ani, care fusese abandonat la „Anne Arundel County Animal Services”.

În ciuda privirii pierdute şi a corpului slăbit, familia Clark s-a îndrăgostit de Rocky la prima vedere. Au refuzat să-l lase să moară într-o cuşcă, aşa că l-au dus acasă şi i-au creat toate condiţiile pentru ca patrupedul să se simtă cât mai confortabil.

Odată cu trecerea timpului, toate lucrurile care vin la pachet cu bătrâneţea au început să-şi facă simţită prezenţa. Rocky avea dificultăţi în a se deplasa, drept urmare nu mai putea merge sau urca scările.

Dar Michael nu l-a lăsat aşa şi îl ducea în sus şi în jos pe scări. Plimbările lor zilnice în aer liber s-au transformat în clipe de relaxare la soare.

Cuplul a împărtăşit o legătură specială cu Rocky, iar bătrânul câine i-a ajutat în cele mai dificile momente, cum a fost în cazul unui avort spontan suferit de Beth.

Au fost încântaţi să descopere că aşteptau din nou un copil câteva luni mai târziu. Şi Rocky a ajutat la împărtăşirea veştii cu toată lumea în cadrul unei şedinţe foto.

Rocky a fost alături de Beth pe tot parcursul sarcinii şi a putut simţi zilele în care aceasta nu era bine.

Din păcate, nici Rocky nu se mai simţea atât de bine.

Când Beth era însărcinată în şapte luni, sănătatea lui Rocky a început să se şubrezească. Dar a rămas puternic şi a vrut să trăiască.

Două luni mai târziu s-a născut Hazel, proaspăta lui surioară. Rocky a fost atât de fericit să o întâlnească şi a adulmecat-o imediat ce a ajuns acasă. Şi-a pus capul foarte aproape de al ei, ceea ce a emoţionat-o teribil pe Beth.

Dar mai târziu în acea noapte, starea lui Rocky s-a înrăutăţit, iar cuplul a ştiut că este timpul să-l lase să plece.

Rocky a părăsit împăcat această lume, cu familia lui alături. A simţit dragoste în ziua în care l-au adoptat şi a simţit aceeaşi dragoste în noaptea în care şi-a luat rămas bun de la oamenii săi dragi.

Clark a fost oarecum împăcat ştiind că Rocky a rezistat suficient pentru a-şi întâlni sora mai mică.

Voluntarii „Friends of Animal Care Control” şi „Anne Arundel”, adăpostul din care a fost adoptat Rocky, au scris o postare emoţionantă pe Facebook pentru Hazel, onorând venirea ei pe lume şi plecarea curajosului patruped.

„Dragă Hazel: Într-o zi, mama şi tatăl tău îţi vor spune totul despre primul tău câine, Rocky”.

„Joi seara a părăsit împăcat lumea în care tu tocmai ai intrat. Înainte de asta, părinţii tăi v-au făcut o fotografie împreună. Într-o zi, ei îţi vor arăta fotografia şi îţi vor spune cât de minunat şi iubit a fost primul tău câine, chiar dacă în viaţa lor bucuria şi tristeţea s-au suprapus din scurt.”

Ţi-a plăcut acest articol?