LiveBiz
S-a născut fără mâini şi picioare şi şi-a crescut cele două fiice fără ajutorul soţiei: „Este cel mai bun tată din lume”

S-a născut fără mâini şi picioare şi şi-a crescut cele două fiice fără ajutorul soţiei: „Este cel mai bun tată din lume”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » S-a născut fără mâini şi picioare şi şi-a crescut cele două fiice fără ajutorul soţiei: „Este cel mai bun tată din lume”

Iubirea pe care un părinte o are pentru copiii săi poate atinge cele mai înalte culmi şi îi poate face să fie capabil de lucruri aparent imposibile; pentru copilul tău găseşti puterea să urci pe cel mai înalt munte din lume şi apoi o iei de la capăt.

Tocmai dragostea a fost cea care a menţinut vie relaţia Elidei cu tatăl ei Pablo Acuna, un paraguayean în vârstă de 60 de ani, care a avut mereu grijă de cele două fiice ale sale, în ciuda absenţei mamei lor şi a unei situaţii de neînchipuit pentru majoritatea oamenilor.

Imagine: Elida Acuna / Cronica

Da, pentru că Pablo, încă de la naştere, se luptă cu o malformaţie fizică lipsindu-i complet membrele inferioare şi superioare; Pablo se deplasează doar transportat pe o roabă special concepută pentru el. În ciuda faptului că soţia sa a abandonat familia în urmă cu peste 26 de ani, Pablo a pus întotdeauna sănătatea şi bunăstarea celor două fiice ale sale pe primul loc.

Elida Acuna, una dintre fiice, mărturiseşte: „Tatăl meu este lumea mea. El este prietenul meu, confidentul meu şi este cel mai bun tată din lume. De aceea am lăsat în urmă viaţa pe care o aveam în Argentina şi am venit să locuiesc aici ca să pot avea grijă de el, dar şi pentru că bunica mea a îmbătrânit şi nu mai poate face asta. El nu se poate mişca de unul singur, pentru că depinde de o altă persoană chiar şi atunci când trebuie să meargă la baie, dar poate răspunde la telefonul mobil sau poate forma un număr cu ajutorul nasului şi foloseşte aceeaşi metodă pentru a controla televizorul.”

Imagine: Elida Acuna / Cronica

Acum, că bunica este bătrână şi fără puteri, nu mai poate avea grijă de familia ei şi de fiul cu dizabilităţi, aşa cum o făcea odinioară, Elida, fiica cea mică a lui Pablo, a ştiut că cel mai bun lucru pe care îl putea face era să se mute cu el şi să aibă grijă de tatăl ei. „Nu l-am văzut niciodată pe tatăl meu trist. La el găsesc mereu bună dispoziţie şi îmi dă sfaturi înţelepte, chiar dacă nu a fost niciodată la şcoală. Este o persoană foarte inteligentă. Îl admir. El este cel mai bun tată în lume!” – mărturiseşte Elida.

Din fericire, în ciuda vârstei sale, Pablo nu a suferit niciodată de vreo altă boală şi, în general, are o stare bună de sănătate. Acum, când fiica sa, Elida, s-a mutat cu el, bărbatul speră să-şi îndeplinească un vis: să aibă propria casă, întrucât au locuit întotdeauna în chirie şi proprietarul lor vrea să-i evacueze. Dar acum, când familia este reunită în sfârşit, orice va fi posibil!

Ţi-a plăcut acest articol?