LiveBiz
Acest adolescent curajos a salvat o mamă şi pe cei 3 copii ai săi, scoţându-i din maşina cuprinsă de flăcări

Acest adolescent curajos a salvat o mamă şi pe cei 3 copii ai săi, scoţându-i din maşina cuprinsă de flăcări

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Acest adolescent curajos a salvat o mamă şi pe cei 3 copii ai săi, scoţându-i din maşina cuprinsă de flăcări

Există oameni care au o capacitate înnăscută şi minunată de a acţiona cu curaj şi sânge rece în cele mai critice momente, care pot lua decizii rapide şi decisive acolo unde poate este în joc viaţa semenilor.

Gândiţi-vă, de exemplu, dacă am fi martorii unui incendiu, panica ar fi o reacţie normală şi tocmai în astfel de situaţii viteza de reacţie şi curajul fac diferenţa dintre un final fericit şi o tragedie.

Justin Gavin ştie foarte bine despre aceste lucruri, adolescentul fiind protagonistul unei salvări eroice când s-a trezit în faţa unei scene terifiante: o maşină cuprinsă de flăcări, cu o mamă şi cei trei copii ai ei la bord.

Totul s-a petrecut în Waterbury, statul american Connecticut. Justin, un tânăr de optsprezece ani din localitate, se plimba prin oraş când a observat o maşină fumegând puternic în mijlocul traficului. Tânără care conducea şi care îi avea alături pe cei trei copii de 1, 4 şi 9 ani, nu a observat cu adevărat ce se întâmplă.

Atunci Justin a pornit în urmărirea autoturismului şi a reuşit să îl oprească. Acţionând rapid şi hotărât, a deschis uşile şi i-a salvat pe cei patru ocupanţi ai maşinii. A durat doar câteva clipe până când vehiculul să fie complet cuprins de flăcări.

Este de la sine înţeles că fără intervenţia providenţială a tânărului, totul s-ar fi putut încheia mult mai rău pentru mamă şi cei 3 copii ai ei. Autorităţile îi sunt atât de recunoscătoare pentru gestul său, încât au lăudat în mod oficial şi public curajul arătat de acest adolescent. Drept mulţumire, Departamentul de Poliţie al oraşului i-a acordat o medalie.

„A fost destul de înspăimântător: nu ştiam dacă voi reuşi să-i scot pe toţi la timp. Cred că am acţionat din instinct”, a spus curajosul adolescent, comentând întâmplarea cu final fericit.

Nu ne mai rămâne decât să sperăm că găsim mereu oameni asemenea lui Justin, gata să se sacrifice şi să-i ajute pe alţii fără ezitare.

Ţi-a plăcut acest articol?