LiveBiz
Acest judecător îi condamnă pe cei care comit abuzuri asupra animalelor: să fie supuşi aceluiaşi tratament ca alternativă la închisoare

Acest judecător îi condamnă pe cei care comit abuzuri asupra animalelor: să fie supuşi aceluiaşi tratament ca alternativă la închisoare

LiveBiz » Animale » Acest judecător îi condamnă pe cei care comit abuzuri asupra animalelor: să fie supuşi aceluiaşi tratament ca alternativă la închisoare

Deşi umanitatea a evoluat de-a lungul timpului, încă există un număr însemnat de oameni ce par să fi rămas cu practici total învechite. Vorbim mai ales despre acele persoane care continuă să comită tot felul de abuzuri asupra animalelor. Faptul că animalele merită să fie tratate cu respect şi dragoste ar trebui să fie un adevăr absolut, dar, din păcate, de cele mai multe ori acest lucru nu se aplică. Un judecător american, acum pensionar, era obosit să acorde mereu aceleaşi pedepse obişnuite care, din experienţa sa, nu au avut niciodată rezultate în privinţa nedreptăţii asupra animalelor. Judecătorul Cicconetti nu a acceptat niciodată abuzul asupra animalelor şi, pentru a contracara acest fenomen, a pus în practică sancţiuni exemplare… unele dintre ele chiar ieşite din comun.

Imagine: Youtube / Audioburst

Judecătorul Cicconetti a avut întotdeauna un mod destul de ciudat de a trata cazurile de violenţă împotriva animalelor, pronunţând sentinţe suficient de „creative” pentru a oferi infractorilor lecţii reale de viaţă. În asentimentul expresiei „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, Mike Cicconetti a dorit să-l facă pe vinovat să simtă pe propria piele o parte din suferinţa experimentată de animal, ca alternativă la pedepsele convenţionale, cum ar fi detenţia.

Imagine: Youtube / Audioburst

Este evident că judecătorul nu a pronunţat niciodată o hotărâre considerată ilegală, dar cu siguranţă a schimbat regulile prin pedepsele sale exemplare. De exemplu, el a condamnat odată o femeie care abandonase 35 de pisoi într-o pădure (da: 35), ordonându-i să petreacă o noapte întreagă, singură, în aceeaşi pădure.

Judecătorul a adoptat aceeaşi metodă în cazul altei femei, care nu şi-a spălat niciodată câinele şi nu s-a îngrijit niciodată de igiena animalului: Cicconetti i-a ordonat să petreacă 8 ore într-un depozit de deşeuri, printre mirosurile urâte şi murdăria locului.

Imagine: Youtube / Audioburst

Majoritatea internauţilor s-au alăturat judecătorului din Ohio, în timp ce alţii au fost consternaţi de „creativitatea” deciziilor.

Evident, domnul Cicconetti nu a fost implicat doar în cazuri cu animale, dar şi în alte contexte a fost extrem de creativ în luarea deciziilor.

Imagine: Youtube / Audioburst

Potrivit judecătorului, închisoarea în unele cazuri nu ar fi soluţia cea mai eficientă. Din experienţa sa, odată ce a pus în aplicare o decizie alternativă, vinovaţii au fost mai puţin susceptibili să comită din nou aceeaşi răutate.

Ţi-a plăcut acest articol?