LiveBiz
O elevă salvează viaţa unui biet măgăruş şi devine „mama” lui adoptivă

O elevă salvează viaţa unui biet măgăruş şi devine „mama” lui adoptivă

LiveBiz » Animale » O elevă salvează viaţa unui biet măgăruş şi devine „mama” lui adoptivă

Dnkworth Payton, o tânăra elevă de origine americană, nu şi-ar fi imaginat niciodată că într-o bună zi va ajunge să adopte un pui de măgar – însă după cum veţi descoperi, acesta este un rol pe care ea l-a îmbrăţişat din toată inima.

Gestul său plin de bunătate avea să-i schimbe viaţa.

În urmă cu două săptămâni, Payton, elevă a unui liceu din statul Texas, SUA, a primit un telefon de la un prieten care locuieşte la o fermă de cai. În timp ce se plimba, acesta a întâlnit un măgăruş flămând, care aparent fusese abandonat de mama sa.

Fiind în imposibilitatea de a avea grijă de bietul pui, prietenul lui Payton i-a cerut ajutorul.

„M-a întrebat dacă pot să am grijă de măgăruş”, a declarat Payton pentru „The Dodo”. „Starea sa de sănătate nu era prea bună şi era foarte slăbit, dar eu, fiind o mare iubitoare de animale, nu l-am putut lăsa să moară”.

Astfel Payton a ajuns să-l întâlnească pe Jack.

Prima noapte în noua sa casă a fost destul de dificilă pentru animal. Payton a stat trează până în zori îmbrăţişându-l şi calmându-l pe Jack. Treptat, a început să-i dea de mâncare, lucru de care nu mai beneficiase de ceva vreme.

Curând, între cei doi a început să se stabilească o legătură puternică.

Jack şi-a găsit în cele din urmă liniştea şi afecţiunea de care avea atâta nevoie.

„Este pentru prima dată când am grijă de un măgăruş”, spune Payton.

Dar, cu fiecare zi ce trece, Jack îşi revine din ce în ce mai mult, dovedind tuturor că nici nu se putea să nimerească pe mâinile unei mame mai potrivite decât Payton.

„Jack este dependent de mine… îi dau o sticlă de lapte la fiecare două ore. Hrănirea lui este un moment foarte distractiv, care mă bucură.”

După câteva săptămâni de alăptare, măgăruşul şi-a redobândit sănătatea şi a ajuns la greutatea normală.

Iubit de mama sa adoptivă şi scăpat complet de problema subnutriţiei, lui Jack i-a revenit complet pofta de viaţă.

Oricât de mici păreau la început şansele lui de supravieţuire, Jack este acum membru cu drepturi depline al familiei adoptive.

Dar Payton nu numai că i-a schimbat destinul lui Jack, dar a reuşit să şi-l schimbe şi pe al său.

Până de curând, nu era sigură în privinţa drumului pe care ar dori să-l urmeze după absolvirea liceului. Acum, ca urmare a experienţei dobândite în urma salvării vieţii lui Jack, Payton vrea să se dedice ajutorării animalelor aflate în nevoie.

„Jack m-a inspirat cu adevărat să mă îndrept către domeniul veterinar”, spune ea. „Văzând cât de departe a ajuns – din momentul când abia avea putere să mănânce, până la ceea ce este astăzi, sănătos şi complet recuperat, mă face să fiu foarte mândră”.

Ţi-a plăcut acest articol?