LiveBiz
În această clinică există un asistent special care îi consolează pe ceilalţi câini în timpul operaţiilor

În această clinică există un asistent special care îi consolează pe ceilalţi câini în timpul operaţiilor

LiveBiz » Animale » În această clinică există un asistent special care îi consolează pe ceilalţi câini în timpul operaţiilor

Este normal şi firesc ca atunci când un prieten de-al nostru sau o persoană dragă se îmbolnăveşte – să ne simţim obligaţi să-i oferim ajutor şi sprijin, pentru a-i mai atenua din suferinţă. Nimănui nu-i place să-şi vadă prietenul bolnav şi uneori este nevoie de foarte puţin pentru a oferi confort într-un moment dificil: cuvintele, gesturile mici şi atenţia pot face diferenţa pentru cineva care, de exemplu, tocmai s-a trezit pe un pat de spital. Ei bine, poate vei fi surprinşi, dar şi prietenii noştri cu patru picioare trebuie să fie mângâiaţi în momentul în care au nevoie. Veterinarul despre care veţi afla mai jos are un asistent cu totul special, care îl ajută să calmeze cei mai speriaţi pacienţi… şi nu este vorba despre vreo fiinţă umană ci despre un câine !

imagine: Pixabay.com

Internetul, uneori, ne oferă lucruri minunate şi această fotografie a „câinelui asistent” care linişteşte un alt patruped, gata să fie examinat de medicul veterinar, este dovada acestui lucru. Pe scurt, terapie cu câini în cel mai pur şi firesc mod.

Imaginea a fost iniţial publicată pe Reddit, unde a obţinut peste 70.000 de voturi şi în scurt timp a devenit virală pe Facebook şi Twitter. „Totul va fi bine” pare să-i spună asistentul patruped bietului câine întins pe pat.

imagine: Reddit

Un gest încărcat cu multă emoţie, surprins într-un moment de solidaritate incredibilă între cele două animale. Toţi câinii bolnavi care vizitează cabinetul acestui veterinar vor putea astfel găsi un asistent, cu „aspect prietenos”, care să-i consoleze şi să le ofere alinare într-un moment atât de neplăcut pentru ei.

Pe de altă parte, terapia asistată de animale, aşa-numita „terapie cu animale de companie”, devine încet o practică din ce în ce mai răspândită datorită rezultatelor mai mult decât satisfăcătoare observate la pacienţii care au beneficiat de acest lucru. Din fericire, din ce în ce mai multe animale sunt folosite în spitale pentru a încerca să înveselească bolnavii şi să le ofere un grad ridicat de confort.

Ţi-a plăcut acest articol?