LiveBiz
Un câine și o maimuță lăsaţi în voia sorţii stabilesc o legătură unică și refuză să fie separaţi

Un câine și o maimuță lăsaţi în voia sorţii stabilesc o legătură unică și refuză să fie separaţi

LiveBiz » Animale » Un câine și o maimuță lăsaţi în voia sorţii stabilesc o legătură unică și refuză să fie separaţi

Dragostea maternă a unui câine nu are limite, mergând dincolo de graniţele speciei sale. Aşa cum s-a întâmplat în Cartagena, Columbia, când o maimuţă capucin ce a fost brusc desprinsă din habitatul său natural şi-a găsit cea mai bună dintre mame într-un animal de companie cu blană.

Căţeluşa a întâmpinat maimuţa ca pe propriul pui.

Luna a devenit fără voie mama neputincioasei maimuţe capucin Beto după ce amândouă animalele au suferit o mare tragedie. Pe de o parte, căţeluşa, care a fost abandonată pe stradă şi care şi-a pierdut puii la scurt timp după ce i-a adus pe lume. Şi, pe de altă parte, maimuţa, care a scăpat de unde era ţinut captivă şi s-a rătăcit prin oraşul columbian.

Dar, în mijlocul tuturor greutăţilor, Beto a avut norocul să o întâlnească pe Luna pe străzi. Căţeluşa şi maimuţa au dezvoltat imediat o frumoasă legătură. Luna l-a întâmpinat cu toată dragostea pe Beto şi are grijă de el ca fiind cea mai mare comoară a ei.

Autorităţile bănuiesc că maimuţa a fost luată din habitatul său pentru a fi vândută la un preţ de până în 1.500 de dolari.

Beto a fost smuls din habitatul său când era nou-născut, dar şi-a găsit toată afecţiunea şi protecţia în Luna. În plus, căţeluşa se asigură ca Beto să fie hrănit în fiecare zi, astfel încât să crească sănătos şi puternic.

Transformat în fiul Lunei, Beto s-a obişnuit să călărească pe spatele noii sale mame canine, ţinându-se strâns pentru a evita căderea în timpul călătoriilor prin oraş.

Cu toate acestea, perechea neobişnuită a fost reperată de locuitorii oraşului, care au raportat imediat situaţia Poliţiei columbiene de mediu. Agenţii au fost impresionaţi de caz şi s-au îndreptat imediat spre unul dintre adăposturile locale, recunoscând totodată munca şi implicarea câinelui.

„Această căţeluşă a salvat maimuţa de la moarte sigură” – a spus unul dintre poliţişti.

Pentru a avea grijă în mod corespunzător de fiecare animal în parte, agenţii, printre care şi ofiţerul Anderson Blanquiceth, au încercat să-l ia pe Beto de pe spatele câinelui. Cu toate acestea, se părea că nimic nu putea ţine la distanţă cele două animale care formau o familie de aproximativ 18 luni.

În mod repetat, poliţiştii au luat maimuţa de pe mama sa adoptivă, însă Beto a răspuns cu ţipete de respingere şi chiar cu mici muşcături pentru a rămâne pe Luna.

Cu mult efort, ofiţerii au reuşit să separe animalele. Dar pentru o perioadă foarte scurtă de timp, deoarece Beto nu a rezistat fără să alerge disperat în căutarea Lunei şi ea s-a aruncat în întâmpinarea lui, primindu-l cu cea mai sinceră îmbrăţişare.

„Maimuţa nu părăseşte câinele, rămâne prins toată ziua pe spatele său. Am încercat să-l coborâm şi să-l îndepărtăm, dar el a scăpat şi a fugit imediat pentru a urca pe spatele Lunei” – a povestit agentul Anderson.

După ce Luna şi Beto au refuzat să se despartă, poliţia nu a avut de ales decât să cedeze şi să le permită să rămână împreună.

Mai târziu, au încercat să îi consulte separat, dar nici acest lucru nu a fost posibil. Relaţia pe care au dezvoltat-o ​​este cunoscută drept amprentare şi este o legătură de neîntrerupt, deoarece Beto o consideră pe Luna ca fiind singura figură maternă pe care o ştie.

Dacă autorităţile ar insista să separe animalele, ar avea loc o adevărată tragedie, aşa cum subliniază expertul Enrique Zerda, etolog la Universitatea Naţională din Columbia, deoarece maimuţa nu ar supravieţui.

Prin urmare, Luna şi Beto vor rămâne împreună într-o zonă specială a Corporación Autónoma Regional del Canal del Dique (Cardique), unde vor continua să trăiască în siguranţă ca mamă şi fiu.

Iubirea lor este unică!

Fără îndoială, adevărata mamă nu este cea care dă naştere copiilor, ci cea care-i creşte bine şi căreia îi pasă şi îi iubeşte necondiţionat, la fel cum Luna are grijă de micul ei Beto.

Nu este nimic mai important decât familia, iar Luna şi Beto au format cea mai frumoasă şi sinceră relaţie!

Ţi-a plăcut acest articol?