LiveBiz
Veterinarul întâlneşte elefantul pe care l-a salvat cu 12 ani în urmă: „Ne-am recunoscut reciproc şi ne-am salutat”

Veterinarul întâlneşte elefantul pe care l-a salvat cu 12 ani în urmă: „Ne-am recunoscut reciproc şi ne-am salutat”

LiveBiz » Animale » Veterinarul întâlneşte elefantul pe care l-a salvat cu 12 ani în urmă: „Ne-am recunoscut reciproc şi ne-am salutat”

De multe ori, între un om şi un animal se poate stabili o legătură cu totul specială, care depăşeşte orice barieră. Dacă un om ajunge să aibă grijă de un animal aflat în dificultate, puteţi fi sigur că animalul în cauză va fi recunoscător pe viaţă. Se pare că dr. Pattarapol Maneeon, un medic veterinar thailandez, a avut dovada acestui lucru în timpul norocoasei întâlniri cu un elefant pe care îl tratase cu 12 ani în urmă. Elefantul Plai Thang pare să-l fi recunoscut la rândul său pe cel care, acum mulţi ani, îi salvase literalmente viaţa. O întâlnire cu totul remarcabilă, din care putem vedea câteva fotografii cu adevărat intense!

imagine: Facebook / ภัทร พล ล็ อ ต มณี อ่อน

Plai Thang este un elefant în vârstă de 31 de ani care, cu 12 ani înainte de acest eveniment extraordinar, a fost salvat de personalul „Departamentului Parcurilor Naţionale, Sănătatea şi Conservarea Plantelor” de la moarte sigură. În anul 2009, bietul animal a fost găsit în condiţii deplorabile într-o pădure din Rayong, estul Thailandei. Elefantul suferea de tripanosomiază, o boală infecţioasă potenţial fatală, din care, totuşi, Dr. Pattarapol a reuşit să îl salveze. De asemenea, elefantul suferea şi de alte probleme şi, când a ajuns pe teritoriul Organizaţiei Industriei Forestiere, în provincia Lampang, pentru a fi tratat, s-a dovedit a fi destul de agresiv. În acelaşi timp, însă, elefant a arătat o mare inteligenţă: ştia că acei oameni îi vor doar binele. Doctorul Pattarapol a reuşit cu multă hotărâre şi răbdare să-l vindece complet pe Plai Thang, care ulterior a fost eliberat în habitatul său natural. Acum, după 12 ani, timp în care nu mai întâlnise niciun om, elefantul se pare că l-a recunoscut pe veterinarul său.

imagine: Facebook / ภัทร พล ล็ อ ต มณี อ่อน

Doctorul Pattarapol patrula în zona împădurită când, dintr-o dată, a recunoscut sunetele specifice ale elefantului pe care l-a întâlnit cu 12 ani în urmă: a fost sigur că era nimeni altul decât Plai Thang! În mod similar, când cei doi s-au întâlnit faţă în faţă, se pare ca elefantul l-a recunoscut. În semn de prietenie şi recunoştinţă, Plai Thang şi-a întins trompa în direcţia bărbatului, iar acesta din urmă a întins mâna pentru a atinge animalul.

„Îmi amintesc foarte clar strigătul său”, povesteşte dr. Pattarapol, „trompa lui Plai Thang este unică. Când l-am întâlnit pentru prima dată, era foarte agresiv. Corpul lui era slăbit şi nu putea ţine pasul cu ceilalţi elefanţi. În cazul lui a durat mult să se vindece, dar am constatat că este foarte inteligent: voia să trăiască. Acum, ne-am întâlnit din nou. Ne-am amintit unul de celălalt şi ne-am salutat. A fost un moment cu totul special” – a conchis medicul, vizibil emoţionat. Pe de altă parte, cum să nu fii impresionat în faţa unui asemenea gest?

Ţi-a plăcut acest articol?