LiveBiz
Bărbatul găseşte 3 căţeluşi pe marginea drumului, apoi face tot ce-i stă în puteri ca să-i salveze pe toţi

Bărbatul găseşte 3 căţeluşi pe marginea drumului, apoi face tot ce-i stă în puteri ca să-i salveze pe toţi

LiveBiz » Animale » Bărbatul găseşte 3 căţeluşi pe marginea drumului, apoi face tot ce-i stă în puteri ca să-i salveze pe toţi

Într-o după-amiază de martie a acestui an, Andrei Matei se deplasa către casă după o vizită la prietena lui. Era un drum pe care îl parcursese de nenumărate ori, dar de data aceasta totul a luat o turnură surprinzătoare atunci când un animal mic a ţâşnit în în faţa maşinii.

Matei a călcat imediat frâna pentru a evita lovirea animalului. Apoi a privit spre marginea drumului şi a văzut încă două animăluţe alergând.

Când s-a apropiat, şi-a dat în sfârşit seama ce erau acele animalele: trei pui de câine ce păreau abandonaţi!

Aura Vasile via Facebook

„Am frânat imediat, am oprit maşina, apoi am dat cu spatele”, a declarat Matei pentru The Dodo. „Am ieşit din autoturism şi am văzut trei pui care săreau pe piciorul meu şi erau foarte fericiţi. Nu aveau nicio idee că au fost la un centimetru de moarte.”

Matei ştia că nu poate lăsa puii lipsiţi de apărare pe marginea drumului, dar nu era sigur ce va face cu ei.

El a publicat fotografiile pe Facebook, cerând sfaturi. Prietena sa i-a recomandat să ia legătura cu vecina sa, Aura Vasile, care avea experienţă cu câinii. Matei a contactat-o pe Aura, iar aceasta a acceptat să se întâlnească la cabinetul veterinar local. Matei a pus căţeluşii pe bancheta din spate a maşinii şi nu a durat mult până când micuţii să adoarmă.

Aura Vasile via Facebook

Curând, Matei şi Aura au ajuns la clinica veterinară, unde puii au fost supuşi unor verificări amănunţite. Veterinarul le-a spus că au între patru şi cinci săptămâni. Toţi aveau purici, dar în rest starea lor de sănătate era una bună.

Din acest motiv, medicul veterinar a concluzionat că puii au fost cel mai probabil abandonaţi de fostul lor proprietar. Chiar dacă un om crud i-a părăsit pe marginea drumului, puii erau fericiţi că au fost salvaţi şi ofereau tuturor o mulţime de pupici.

Aura Vasile via Facebook

Odată ce vizita medicală s-a încheiat, Aura a luat căţeluşii acasă la ea, promiţând că le va găsi tuturor un cămin permanent.

„M-am despărţit de ea cu promisiunea că toţi puii vor fi bine şi că va avea grijă să le găsească o casă”, povesteşte Matei. „Am verificat după o săptămână pe pagina Aurei de pe Facebook şi toţi puii erau cu noile lor familii adoptive, în siguranţă şi fericiţi”.

Aura Vasile via Facebook

Matei a făcut o treabă minunată salvându-i pe aceşti mici căţeluşi care nu aveau pe nimeni altcineva pe lume. Mulţumită lui şi Aurei, toţi şi-au găsit un cămin permanent şi o familie care să-i iubească!

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?