LiveBiz
A crezut că salvează un căţeluş rănit şi abandonat: la veterinar descoperă că de fapt era un coiot

A crezut că salvează un căţeluş rănit şi abandonat: la veterinar descoperă că de fapt era un coiot

LiveBiz » Animale » A crezut că salvează un căţeluş rănit şi abandonat: la veterinar descoperă că de fapt era un coiot

Într-una din zile, Andrea Athie conducea pe un drum forestier când a observat un patruped rănit şi abandonat, care avea nevoie de ajutor.

Ca un bun samaritean, tânăra s-a oprit şi a salvat ceea ce iniţial a crezut că este un câine flămând. Avea un picior rupt, aşa că l-a dus de urgenţă la cea mai apropiată clinică veterinară.

Anunţ

În drum spre veterinar, „câinele” recunoscător şi-a copleşit salvatoarea cu sărutări.

Cu toate acestea, când Andrea a ajuns la clinică, a fost şocată să descopere că animalul salvat de ea nu era nici pe departe un câine obişnuit! A aflat de la veterinar că animalul docil era, de fapt, un coiot sălbatic!

Starea generală a coiotului nu era deloc bună, sănătatea fiindu-i afectată din cauza mai multor leziuni interne. Clinica veterinară a contactat un specialist pentru a-i oferi coiotului ajutorul necesar.

Din fericire animalul a fost salvat şi după câteva săptămâni a fost eliberat în sălbăticie, în apropierea zonei unde a fost găsit iniţial.

Este deosebit de trist să ştim că animalele sălbatice nu primesc aproape niciodată asistenţă medicală în timp util. Ar trebui să fim mai buni şi mai înţelegători cu aceste animale, apelând atunci când este cazul la ajutorul profesional de care au nevoie.

Ţi-a plăcut acest articol?