LiveBiz
Această căţeluşă şi-a salvat puii de la îngheţ săpând o groapă în zăpadă şi protejându-i cu propriul corp

Această căţeluşă şi-a salvat puii de la îngheţ săpând o groapă în zăpadă şi protejându-i cu propriul corp

LiveBiz » Animale » Această căţeluşă şi-a salvat puii de la îngheţ săpând o groapă în zăpadă şi protejându-i cu propriul corp

Dragostea şi instinctul protector al unei mame nu cunoaşte limite, iar natura nu uită niciodată să ne ofere o mulţime de exemple minunate. Nu vorbim doar despre oameni, ci şi despre multe mame din regnul animal care, pentru puii lor, ar face orice în ciuda dificultăţii situaţiei lor.

Iar protagonista următoarei poveşti este un exemplu minunat în acest sens. Gestul pe care l-a făcut pentru a-şi proteja puii a fost curajos şi impresionant în acelaşi timp.

Publicată de Red Lake Rosie’s Rescue pe Vineri, 14 februarie 2020

Întâmplarea s-a petrecut în nord-vestul statului Minnesota, SUA, o zonă în care viscolul şi condiţiile meteo extreme sunt probleme obişnuite în timpul iernii. Tocmai aceste condiţii fac viaţa foarte dificilă, dacă nu chiar imposibilă, pentru multe animale care nu au o familie sau casă care să le adăpostească.

Snowbelle (aşa cum a fost poreclită micuţa căţea albă) a fost una dintre ele. Iar când nu a mai avut lapte pentru micuţii ei abia veniţi pe lume, situaţia a devenit dramatică. Înfometaţi şi îngheţaţi, cei mici erau fără adăpost. Astfel, mama, dând dovadă de putere şi ingeniozitate, a avut ideea de a săpa un „bârlog” în zăpadă, unde puii ei să poată sta şi să fie protejaţi de căldura corpului ei.

Publicată de Red Lake Rosie’s Rescue pe Vineri, 14 februarie 2020

Un astfel de efort nu a fost cu siguranţă uşor de realizat, având în vedere temperaturile extreme de afară. Luptând pentru supravieţuirea sa, acest animal extraordinar a încercat din răsputeri să-şi păstreze cele mai de preţ comori în viaţă.

Publicată de Red Lake Rosie’s Rescue pe Vineri, 14 februarie 2020

Aşa a fost găsită de câţiva localnici, într-o zonă împădurită în apropierea unui lac, şi apoi a fost dusă imediat la clinica veterinară Red Lake Rosie’s Rescue. Nimănui nu-i venea să creadă ce făcuse această curajoasă mamă pentru micuţii ei. După câteva zile de căldură şi îngrijiri, Snowbelle a început din nou să producă lapte şi, din acel moment, nu a mai durat mult până când toţi puii şi-au revenit.

Imagine: Red Lake Rosie’s Rescue / Facebook

Nici cei de la Red Lake, nici voluntarii de la Pet Projects (centrul de salvare Nerstrand, unde Snowbelle a fost adăpostită după adopţia puilor săi), nu au putut afla vreo informaţie despre trecutul său. În orice caz, povestea ei cu adevărat minunată rezumă perfect toată iubirea de care este capabilă o mamă.

Ţi-a plăcut acest articol?