LiveBiz
După ce au trăit nedespărţiţi, doi lei în vârstă de 21 de ani părăsesc această lume tot împreună

După ce au trăit nedespărţiţi, doi lei în vârstă de 21 de ani părăsesc această lume tot împreună

LiveBiz » Uncategorized » După ce au trăit nedespărţiţi, doi lei în vârstă de 21 de ani părăsesc această lume tot împreună

Aceasta este o poveste tristă, dar care merită spusă pentru a nu fi uitată niciodată. Un cuplu de lei în vârstă care locuia într-o grădină zoologică din Los Angeles, din păcate, a părăsit această lume.

Hubert şi Kalisa, cei doi lei africani, aveau 21 de ani şi erau nedespărţiţi; Veterinarii au fost nevoiţi să-i sacrifice deoarece problemele lor de sănătate au început să le afecteze în mod grav calitatea vieţii.

Cei doi lei stabiliseră o legătură puternică chiar de când s-au cunoscut, în urmă cu aproximativ şase ani, şi au devenit de atunci suflete pereche.

Hubert a venit pe lume pe 7 februarie 1999 la grădina zoologică Lincoln Park din Chicago, iar Kalisa pe 26 decembrie 1998 la grădina zoologică din Oklahoma City. Cuplul s-a întâlnit la grădina zoologică Woodland Park din Seattle înainte de a fi transferat la grădina zoologică din Los Angeles în 2014.

Aceste feline trăiesc, de obicei, între 15 şi 17 ani în captivitate şi a fost surprinzător faptul că acest cuplu minunat şi-a depăşit speranţa de viaţă ajungând la o vârstă respectabilă de peste două decenii.

Legătura afectuoasă care exista între cele două feline era evidentă; chiar şi vizitatorii au putut fi martorii afecţiunii pe care cei doi lei o simţeau unul pentru celălalt.

Beth Schaefer, directorul programului pentru animale, a declarat pentru LA Times: „Aceşti lei erau carismatici împreună ca tovarăşi şi separat, dar aproape niciodată nu au stat departe unul de celălalt. Atenţia lor era întotdeauna îndreptată asupra celuilalt şi îi vedeam adesea nedespărţiţi.”

Din păcate, cuplul african de lei a început să aibă multe probleme de sănătate legate de vârstă, aşa că a fost luată decizia dificilă de a-i sacrifica. Alisa Behar, medicul veterinar al grădinii zoologice, a declarat că a fost o pierdere grea pentru toată lumea. Vor rămâne de-a pururi în memoria noastră, pentru că de când au ajuns la grădina zoologică, au captivat inimile tuturor celor care i-au cunoscut.

Erau puţine momentele în care Kalisa era văzută fără Hubert prin preajmă; acest lucru se întâmpla atât de rar, încât legătura dintre ei a fost folosită drept exemplu pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiţilor în parcul zoo. „Hubert şi Kalisa vor rămâne două simboluri eterne ale grădinii zoologice din Los Angeles.”

Deşi au trebuit să-şi ia rămas bun de la cuplu, ceea ce aduce puţină consolare este faptul că leii au plecat împreună şi nu îşi vor duce dorul. Directorul executiv a ţinut să sublinieze, de asemenea, că le mulţumeşte angajaţilor însărcinaţi cu îngrijirea animalelor şi medicilor veterinari pentru serviciile lor de cel mai înalt nivel.

„Longevitatea celor două animale este dovada incontestabilă a nivelului ridicat de atenţie pe care echipele noastre veterinare şi de îngrijire le oferă necuvântătoarelor trecute de o anumită vârstă. Aceşti lei vor continua să fie o parte pozitivă a istoriei noastre şi vă asigur că ne vor lipsi îngrozitor de mult”.

Vor rămâne, fără îndoială, pentru totdeauna un exemplu de iubire necondiţionată şi inseparabilă.

Ţi-a plăcut acest articol?