LiveBiz
Eroii anonimi ocupă străzile cu adăposturi termice, astfel încât câinii vagabonzi să nu moară de frig

Eroii anonimi ocupă străzile cu adăposturi termice, astfel încât câinii vagabonzi să nu moară de frig

LiveBiz » Animale » Eroii anonimi ocupă străzile cu adăposturi termice, astfel încât câinii vagabonzi să nu moară de frig

Viaţa de pe străzi nu va fi niciodată o opţiune uşoară. Pe lângă faptul că nu ai un adăpost, trebuie să înduri foamea, pericolele, dar şi temperaturile scăzute ale iernii.

Şi toate acestea nu datorită propriilor alegeri, ci pentru că alţii au decis pentru tine. Mii de câini fără stăpân hoinăresc pe străzile reci în timpul iernii.

Dar având în vedere aceste adevăruri crude, există întotdeauna oameni generoşi, dispuşi să facă o schimbare. Acest lucru s-a întâmplat în Chile, unde un grup de voluntari a pus bazele unui proiect pentru ca patrupezii fără stăpân să beneficieze de puţin confort în toiul iernii.

Aceşti eroi anonimi au ocupat străzile şi trotuarele cu mici adăposturi pentru câinii aflaţi în nevoie. Şi astfel, patrupezii au putut dormi puţin mai feriţi de frigul dur care pune stăpânire pe tot ce ne înconjoară.

Deşi acest lucru nu le rezolvă marile probleme de trai, îi ajută să nu moară de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute.

„Mini complexele rezidenţiale” constau în cutii de carton căptuşite cu lână, pături şi haine pentru a le face şederea cât mai confortabilă prietenilor noştri blănoşi.

Dar bineînţeles, având în vedere umiditatea şi posibilele precipitaţii, oamenii au mers mai departe şi au decis să acopere cutiile cu pungi de plastic pentru a preveni deteriorarea lor.

Individual, fiecare adăpost ajunge să fie un fel de cutie termică pentru animale.

Deşi nu se ştie încă cine este iniţiatorul acestui proiect atât de frumos, utilizatorii de pe reţelele de socializare sunt deosebit de recunoscători pentru idee.

Ştirea a devenit virală după ce chilianul Clau Medidome a distribuit cazul pe un grup de Facebook intitulat SOS Perritos Chile.

Imediat, postarea tânărului a primit un val uriaş de comentarii pozitive din partea oamenilor recunoscători pentru iniţiativă, dar unul dintre ele ne-a atras în mod special atenţia.

„Întrucât văd atât de multe comentarii pozitive, aş dori să spun că persoana care dedică timp şi dragoste unui asemenea proiect nu are nevoie doar de binecuvântări, are nevoie de donaţii, are nevoie de cutii de carton, de bandă adezivă, pături, etc. Dar ştiţi de unde cunosc toate aceste lucruri? Pentru că în Talagante, oraşul în care locuiesc, există câteva tinere care construiesc la rândul lor astfel de adăposturi şi nu le este deloc uşor să achiziţioneze atât de multe materiale”, a scris Cristal Martínez în dreptul postării.

Comentariul său a primit foarte multe reacţii, pentru că uneori ne bucurăm de ceea ce fac alţii în mod pozitiv, dar nu dorim să reproducem astfel de iniţiative. Pe străzi, o mulţime de animale mor de frig sau din alte cauze, iar noi, prin gesturi ca cel de faţă, le putem salva viaţa. Lumea are nevoie nu numai de cuvinte frumoase, ci şi de acţiuni concrete.

Distribuie articolul prietenilor tăi.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate