LiveBiz
Copilul se naşte cu o greutate de 6,5 kg şi o lungime de 57 de centimetri: un adevărat record

Copilul se naşte cu o greutate de 6,5 kg şi o lungime de 57 de centimetri: un adevărat record

LiveBiz » Wow » Copilul se naşte cu o greutate de 6,5 kg şi o lungime de 57 de centimetri: un adevărat record

Este bine ştiut că pentru orice părinte naşterea unui copil este unul dintre cele mai incitante şi de neuitat evenimente, totuşi chiar momentul venirii pe lume a unui copil poate fi considerat un record destul de neaşteptat. Încercaţi să vă puneţi în pielea acestei mame braziliene care, de îndată ce şi-a văzut fiul, nu i-a venit să-şi creadă ochilor: femeia a născut un copil care a doborât orice record în privinţa lungimii şi greutăţii sale!

imagine: Tim Bish / Wikimedia – Imagine exemplificativa

Femeia în cauză se numeşte Aline Suelen Santos, are 32 de ani şi a fost internată într-un spital cunoscut din oraşul brazilian Sao Paulo pentru o operaţie cezariană; femeia, la fel ca şi soţul ei, ştiau deja perfect din consulturile preliminare şi ecografii că aşteaptă un copil ceva mai măricel: „În timpul sarcinii ni s-a spus că fiul nostru, Pedro, va avea o lungime şi o greutate peste medie; ecografiile au dezvăluit faptul că avea deja 3,5 kilograme şi medicul ne avertizase că la naştere poate ajunge la 4 sau chiar 4,8 kg” – a povestit Aline.

Dar nici ea şi nici soţul ei nu erau pregătiţi pentru o asemenea surpriză când s-a născut „micuţul” Pedro; la momentul naşterii, spre uimirea întregii echipe medicale, bebeluşul cântarea 6,5 ​​kilograme şi avea 57,5 ​​centimetri lungime, chiar mai mult decât preconizaseră medicii în perioada sarcinii. Cum de a fost posibil?

imagine: Rob Friesel / Flickr – Imagine exemplificativa

Medicii spitalului din Sao Paulo au avansat mai multe ipoteze, dar cele mai realiste vorbesc de consecinţe ereditare şi de problemele „provocate” de apariţia diabetului gestaţional la Aline în timpul sarcinii; În ceea ce priveşte teoria ereditară, medicii au fost de acord că dimensiunea record a micuţului Pedro se poate datora şi faptului că tatăl său, la momentul naşterii, a cântărit 5,14 kilograme.

Acum, micuţul Pedro a ajuns acasă alături de familia lui după o scurtă perioadă de observaţie preventivă în spital, fiind externat în stare de sănătate perfectă: „Îmi cumpărasem deja nişte rochii mai încăpătoare din cauza experienţei cu prima noastră fiica care a cântărit 4 kg la naştere, dar nu-mi sunt bune. Va trebui să refac garderoba!” – a declarat Aline.

Tot binele din lume şi cele mai calde urări minunatei familii Santos!

Sursa: Metropoles

Ţi-a plăcut acest articol?