LiveBiz
Băiatul de 20 de ani inventează sutienul care ar putea salva milioane de vieţi, după ce era să-şi piardă mama din cauza cancerului

Băiatul de 20 de ani inventează sutienul care ar putea salva milioane de vieţi, după ce era să-şi piardă mama din cauza cancerului

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Băiatul de 20 de ani inventează sutienul care ar putea salva milioane de vieţi, după ce era să-şi piardă mama din cauza cancerului

Oricine a trebuit fie să lupte cu cancerul, fie să vadă un om iubit făcând acest lucru, ştie cât de cruntă poate fi boala secolului.

An după an, ne apropiem de o lume în care cea mai îngrozitoare boală nu va mai există, dar până atunci, în absenţa unui tratament definitiv, trebuie să ne concentrăm eforturile asupra găsirii unor noi modalităţi de identificare a cancerului încă din primele sale stadii.

Când Julian Rios Cantu avea 13 ani, mama lui a fost diagnosticată cu cancer mamar. Deşi el a reuşit să treacă relativ uşor peste prima veste, în cazul celui de-al doilea diagnostic a simţit că totul se prăbuşeşte în jurul lui.

El a decis să se opună cancerului şi astfel şi-a concentrat toate frustrările în crearea unui dispozitiv care să ajute alţi oameni să evite ceea ce el şi familia lui au trebuit să înfrunte…

YouTube / Health Plus Fitness

Ajuns acum la vârsta de 20 ani, Julian a dezvoltat o tehnologie care ar putea avea un impact uriaş atunci când vine vorba de diagnosticarea cancerului. Împreună cu trei dintre prietenii săi, Julian a fondat Higia Technologies, cu scopul de a diagnostica prezenţa cancerului în stadiul incipient, înainte de a deveni netratabil.

În ceea ce priveşte cancerul mamar, depistarea precoce a bolii poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Mama lui Julian şi-a pierdut ambii sânii în această luptă, dar, din fericire, a reuşit să supravieţuiască calvarului. Lupta mamei sale a fost cea care a inspirat iniţiativa lui Julian.

Aşa numitul „sutien cu auto explorare” include peste 200 de senzori concepuţi pentru a detecta orice semn suspect sau modificări subtile ale sânilor unei femei. Julian şi prietenii săi au participat cu această invenţie la concursul „Global Student Entrepreneur Awards” unde au câştigat premiul cel mare în valoare de 20.000 de dolari pentru a putea continua dezvoltarea produsului.

YouTube / Health Plus Fitness

Sutienul este gândit să fie purtat între 60 şi 90 de minute pe săptămână, timp în care senzorii fac o hartă a sânului, pentru a capta textura, temperatura, culoarea şi circulaţia sângelui. Informaţiile sunt apoi transmise către o aplicaţie prin intermediul Bluetooth, pentru ca purtătoarea să se poată uita peste date şi să vadă oricând dacă există vreo modificare.

Nu este doar o invenţie minunată, dar Julian şi prietenii lui merită cu siguranţă o mulţime de laude pentru proiectul lor!

Puteţi descoperi mai multe despre munca lor în videoclipul de mai jos:

Sincere felicitări lui Julian Rios Cantu şi prietenilor săi inovativi. Această invenţie cu siguranţă ar putea schimba vieţi!

Distribuiți acest articol prietenilor și familiei pe Facebook și ajutați-ne să răspândim tuturor veştile bune.

Ţi-a plăcut acest articol?