LiveBiz
Câinele bătrân este salvat din ghearele morţii de către un poştaş. Apoi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Câinele bătrân este salvat din ghearele morţii de către un poştaş. Apoi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

LiveBiz » Animale » Câinele bătrân este salvat din ghearele morţii de către un poştaş. Apoi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Era doar o altă dimineaţă de iarnă, friguroasă ca de obicei, pentru poştaşul Nate Ohlman. Bărbatul îşi făcea traseul obişnuit, livrând corespondenţa într-unul din cartierele statului Missouri (SUA), când a întâlnit un câine în vârstă care se ghemuise încercând să-şi menţină căldură pe marginea bulevardului.

În perioada iernii, temperaturile rar depăşesc 10° C în Missouri şi nici nu ne putem imagina cât de mult suferea acel patruped în fiecare zi.

Impresionat de situaţie, Nate a decis să-l ia de acolo şi să-l ducă într-un loc cald şi sigur.

Poştaşul a încercat să facă zgomot pentru a-i atrage atenţia, dar şi-a dat curând seama că patrupedul era surd.

„Am făcut câteva zgomote pentru a-i atrage atenţia, dar nu m-a auzit. Aşa că m-am apropiat de el şi i-am făcut semn să vină la mine. În clipa următoare l-am urcat în camionul de poştă. “

„Era complet extenuat, îngheţat şi flămând”, povesteşte Nate.

În camion, Nate a numit câinele Sloan. A observat că era destul de slăbit şi fără vlagă.

L-a hrănit bine, apoi a mers la cea mai apropiată clinică veterinară pentru a vedea dacă Sloan este bolnav şi dacă are nevoie de vreun tratament.

Nate a lăsat câinele acolo, unde urma să fie supus unui consult amănunţit şi s-a întors la camion, deoarece avea o zi plină.

„M-am întors la muncă, dar nu am putut să mi-l scot din cap. M-am tot gândit dacă va fi bine, dacă vor grijă de el”, mărturiseşte el.

„Mi-am petrecut ziua reflectând asupra modului în care cineva este capabil să-i facă ceva atât de groaznic unei creaturi neajutorate. Dar mai mult decât atât, unui câine în vârstă. Mă doare inima să ştiu că există oameni atât de laşi, încât îşi abandonează propriile animale”, a mai spus el.

Seara, Nate a fost informat că spitalul veterinar îl va trimite pe Sloan la un adăpost pentru câini. Deşi nu l-au găsit bolnav, el era foarte slăbit şi avea nevoie de o dietă corectă pentru a-şi recăpăta greutatea.

Odată ajuns la adăpost, voluntarii au fost înduioşaţi de situaţia patrupedului: „Era grav subponderal, avea răni pe tot corpul şi abia putea sta sau merge singur”, a spus Tori Fugate, director de comunicare al adăpostului ONG KC Pet Project. „El a obţinut cel mai mic scor posibil la evaluarea stării generale de sănătate pe care medicii noştri îl pot da”.

În săptămânile ce au urmat, Sloan a fost tratat corespunzător cu medicamente şi injecţii, primind hrană în mod regulat. Greutatea lui a revenit treptat la cea standard (pentru vârsta sa), iar tratamentele i-au vindecat rănile împrăştiate pe tot corpul, refăcând sănătatea părului şi a muşchilor.

La aproximativ o lună după sosirea sa în adăpost, Sloan a fost adoptat provizoriu de o familie din Missouri, alături de care procesul de recuperare a continuat.

Se estimează că Sloan ar avea aproximativ 12 ani, cu o speranţă de viaţă de 13-16. Fără îndoială, mai are multe lucruri de văzut şi de experimentat!

Voluntarii de la KC Pet Project, responsabili cu adăpostul, l-au invitat pe poştaşul Nate să-l adopte definitiv pe Sloan, iar el nu s-a gândit de două ori ca să accepte.

Nate a fost extrem de fericit să descopere că era în sfârşit în măsură să-l adopte oficial pe Sloan, iar întâlnirea lor după două luni de recuperare a fost cu adevărat incredibilă!

Sloan l-a recunoscut imediat pe bărbatul care i-a salvat viaţa şi i-a mulţumit cu săruturi şi îmbrăţişări interminabile.

Poştaşul l-a dus la el acasă, unde va fi iubit şi îşi va trăi ultima parte a vieţii într-un mod confortabil, dar mai ales, onorabil.

„Sloan este un câine în vârstă care, cred eu, la un moment dat a aparţinut unei familii”, a spus el. „Comportamentul şi acţiunile sale sunt o dovadă în acest sens. Cineva a făcut ceva groaznic. Eu îmi doresc să fiu cât mai uman cu el.“

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.