LiveBiz
Elefantul de 60 de ani salvat din mâinile unor nemernici s-a putut bucura de cele mai bune ultime zile într-un adăpost

Elefantul de 60 de ani salvat din mâinile unor nemernici s-a putut bucura de cele mai bune ultime zile într-un adăpost

LiveBiz » Animale » Elefantul de 60 de ani salvat din mâinile unor nemernici s-a putut bucura de cele mai bune ultime zile într-un adăpost

Animalele sălbatice au nevoie să trăiască viaţa pe care o merită. Ele aparţin naturii şi nu trebuie să ajungă niciodată să cunoască ce înseamnă captivitatea, stând înghesuite în cuşti mici şi incomode. Chiar dacă în mediul lor natural aceste animale se pot confrunta cu ameninţări din partea prădătorilor sau chiar a oamenilor, cel puţin se pot bucura nestingherite de libertate.

Lakhi a fost un elefant în vârstă de 60 de ani, salvat din ghearele unor proprietari cruzi care l-au forţat să defileze în jurul oraşelor şi templelor din India în schimbul unor sume de bani.

Când a fost descoperit, elefantul senior era orb şi avea o umflătură mare în zona capului. Foştii săi stăpâni obişnuiau să-l bată şi să-i lege lanţuri de picioare pentru a preveni ca sărmanul animal să fugă. Nu s-a bucurat niciodată de libertate sau de un tratament adecvat.

Autorităţile locale au intervenit după ce mai mulţi rezidenţi şi turişti au raportat situaţia acestui elefant. Ani la rând, bietul animal a fost nevoit să execute tot felul de munci pentru a produce bani pentru lacomii săi stăpâni. Din această cauză Lakhi era mai tot timpul epuizat.

Echipa „Wildlife SOS” a mers să-l salveze pe Lakhi. Au eliberat elefantul din lanţuri şi tortură. În sfârşit, se putea bucura de relaxare şi linişte câte zile mai avea de trăit, în adăpost.

Echipa de salvare a transferat elefantul în adăpostul natural din Mathura, nordul Indiei. Călătoria a fost de 1.400 km, aşa că l-au hrănit pe Lakhi cu fructe proaspete şi l-au ţinut hidratat cu găleţi cu apă.

„Wildlife SOS” au scris pe pagina oficială de Facebook: „Este un drum lung până acolo, dar asta nu înseamnă nimic în comparaţie cu durerile şi traumele cu care s-a confruntat Lakhi.”

Îngrijit de oameni cu suflet mare, Lakhi a ajuns în siguranţă la adăpostul natural „SOS Wildlife”.

Locaţia respectivă a fost o casă minunată pentru bătrânul elefant orb în timp ce primea dragoste, grijă şi bunătate. Era calm şi îi plăcea foarte mult să meargă şi să se bălăcească în râu.

Lakhi s-a împrietenit repede cu Asha şi Coco, alţi doi elefanţi adorabili şi jucăuşi.

Ultimele sale zile petrecute în adăpostul natural au fost incomparabile cu iadul trăit până să fie salvat. Din păcate însă, într-o noapte, elefantul în vârstă a părăsit această lume, cu prietenii şi personalul alături.

Ţi-a plăcut acest articol?